Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Φτύνουν” τους γιατρούς που εκλιπαρούν για μάσκες και δεσμεύουν 11 εκ. ευρώ για “υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών”

“Φτύνουν” τους γιατρούς που εκλιπαρούν για μάσκες και δεσμεύουν 11 εκ. ευρώ για “υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών”

Σε μία απίστευτη πρόκληση την ώρα που πληθαίνουν οι καταγγελίες για ελλείψεις σε βασικά μέσα προστασίας στα νοσοκομεία, την ώρα που ο ΕΟΔΥ δίνει οδηγίες να πλένουν τα χέρια τους οι γιατροί αν δεν έχουν γάντια, προχωρά η Προεδρία της Κυβέρνησης με μία απόφαση που έχει “άρωμα ΚΕΕΛΠΝΟ”.

Συγκεκριμένα, προχωρά στη δέσμευση πίστωσης 11 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποδεσμεύει όποτε και όσα χρήματα από αυτά επιθυμεί για «υπηρεσίες επικοινωνίας» και «εκστρατεία στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας και των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού COVID- 19».

Την απόφαση που θυμίζει τις “ένδοξες” εποχές του ΚΕΕΛΠΝΟ, υπογράφει ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου και ανιψιός του Κυρ. Μητσοτάκη, Γρ. Δημητριάδης, και προβλέπει τη δέσμευση πίστωσης 11 εκατ. ευρώ που θα κατευθυνθούν -χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις- στην υλοποίηση επικοινωνιακής εκστρατείας αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης έναντι του νέου κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση σημειώνεται:

«Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους έντεκα εκατομμυρίων ευρώ (11.000.000,00€) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων της Προεδρίας της Κυβέρνησης, Ειδικός Φορέας 1023- 611-0000000, λογαριασμός 2420906001, οικ. έτους 2020, για υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών που απαιτούνται για την υλοποίηση εκστρατείας στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας και των μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού COVID- 19».

Η απόφαση πάρθηκε ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι παρουσιάζονται σημαντικές ελλείψεις στα είδη αυτοπροστασίας όπως μάσκες, αντισηπτικό και γάντια στα δημόσια νοσοκομεία και ενώ τα τεστ για τον κορονοϊό παραμένουν απλησίαστα για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

πηγή: documentonews.gr (ρεπορτάζ: Άγγελος Προβολισιάνος)

Leave a Reply

Top