Είστε εδώ

“Φωτιές” ανάβει αποκάλυψη μέλους της Επιτροπής: Μάθαμε από την τηλεόραση για το 10ήμερο lockdown, δεν το είχαμε συζητήσει! “Δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν δικαιολογημένη η απόφαση…” ( ηχητ.)

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για την απόφαση που πήρε η κυβέρνηση για το νέο αυστηρό lock down -που η ίδια συνέδεσε με το άνοιγμα των σχολείων- ήταν ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων, Τάκης Παναγιωτόπουλος, απόφαση που όπως είπε «δεν είχε συζητηθεί στην επιτροπή» ενώ και ο ίδιος δεν μπορεί να δει πως συνδέεται το λοκ ντάουν με το άνοιγμα της εκπαίδευσης.

Δεν είμαι σίγουρος πως είναι δικαιολογημένη η απόφαση. Δεν μου είναι πολύ σαφής ο στόχος. Ειπώθηκε ότι έγινε για να ανοίξουν τα σχολεία, δεν ξέρω πως συνδέεται αυτό γιατί για να λειτουργήσει ένα μέτρο θέλει χρόνο, άρα δεν είμαι σίγουρος πόσο συνδέεται“.

Μιλώντας Στο Κόκκινο στον Χρυσόστομο Λουκά και στη Μαρίνα Μάνη ο κ. Παναγιωτόπουλος, που άκουσε την απόφαση για λοκ ντάουν από την τηλεόραση – όπως χαρακτηριστικά είπε – ξεκαθάρισε πως «η Πολιτεία έλαβε μια απόφαση, δεν οφείλει να παίρνει την άποψη των  εμπειρογνωμόνων σε όλα τα ζητήματα αλλά αυτό που δεν μπορεί να κάνει είναι να λέει ότι η απόφαση είναι με βάση την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων».

Ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας εξέφρασε τη μεγάλη του ανησυχία και για τους συνωστισμούς πιστών χωρίς τήρηση υγειονομικών  μέτρων που παρατηρήθηκαν την ημέρα των Θεοφανίων, κάνοντας λόγο για συνθήκες υπερμετάδοσης, καθώς είδαμε πιστούς να συρρέουν χωρίς μέτρα προστασίας.

Για το άνοιγμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο εθελοντικό σύστημα για τεστ κορωνοϊού που θεσμοθετείται, τονίζοντας όμως ότι εκκρεμεί το θέμα της ευκολίας για μαζικά και δωρεάν τεστ για όσους έχουν συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της COVID-19.

Για το μοντέλο εμβολιασμών της  Βρετανίας που σχεδιάζει χορήγηση μιας δόσης αρχικά ώστε να εμβολιάσει περισσοτέρους, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε ότι στη συγκεκριμένη χώρα έχει ξεφύγει  επιδημιολογικά η κατάσταση και πως σε κάθε περίπτωση η απόφαση αυτή έχει «μεγάλο ρίσκο» εφόσον δεν έχουν γίνει σχετικές κλινικές μελέτες.

πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *