Είστε εδώ

“Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό βάζουν οι αποκαλύψεις του Documento: “Συνωμοσία” Μητσοτάκη με την ακροδεξιά, ο ΑΠ, ο διαμεσολαβητής και οι χυδαιότητες κατά δύο επιχειρηματιών και ενός πολιτικού αρχηγού

Δυσωδία παρακράτους φέρουν τα όσα αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Documento, με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό της χώρας και συμπρωταγωνιστές την ακροδεξιά, τον Άρειο Πάγο.

Οι αποκαλύψεις που αναμένεται να συνταράξουν το πολιτικό σκηνικό, αφορούν στο σκοτεινό σχέδιο του πρωθυπουργού πίσω από το «πετσόκομμα» του Αρείου Πάγου σε σειρά ακροδεξιών κομμάτων, με σκοπό την πριμοδότηση συγκεκριμένου μορφώματος, αλλοιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την επικείμενη εκλογική διαδικασία.

Ήδη από τα τέλη του 2019, ακροδεξιός – συνωμότης κομματίδιου που όλως τυχαίως πέρασε αλώβητο από το εκλογικό «λεπίδι» του Ανωτάτου Δικαστηρίου είχε ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με «δημοσιογράφο», ο οποίος βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να δώσει διαπιστευτήρια στήριξης στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε αυτή τη φάση σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα, αλλά ο κίνδυνος για τη δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός από κοινού με ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι έχουν αποδείξει την προθυμία τους να εφευρίσκουν λύσεις εκεί που η κυβέρνηση δυσκολευόταν, άφησαν εκτός εκλογικής μάχης συνδυασμούς που θα ψαλίδιζαν τα ποσοστά της ΝΔ. Οι μηχανορραφίες αυτές έχουν προκαλέσει έκπληξη σε συνταγματολόγους και εκλογολόγους, οι οποίοι τονίζουν πως πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το κρυφό σχέδιο Μητσοτάκη δεν τελειώνει εκεί. Απώτερος σκοπός είναι η διοχέτευση των δυσαρεστημένων από τη «γαλάζια» παράταξη ψηφοφόρων στο βολικό ακροδεξιό «μαξιλάρι», το οποίο την κρίσιμη στιγμή θα βάλει πλάτη για να βγουν τα κοινοβουλευτικά κουκιά.

Εν γνώσει του Documento έχουν περιέλθει ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και -κυρίως- πώς δομήθηκε ο συνωμοτικός σχεδιασμός λιθαράκι, λιθαράκι. Μέσω του «δημοσιογράφου» – «χειριστή», ο συνωμότης έδινε επικοινωνιακές συμβουλές στον απρόσεκτο Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος -λόγου χάρη- μιλούσε σε μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων με το χέρι στην τσέπη.

Πιο συγκεκριμένα, στις 15 Σεπτεμβρίου του 2021, ο «δημοσιογράφος» με την απευθείας πρόσβαση στον πρωθυπουργό έθεσε το εξής ερώτημα στο ακροδεξιό στέλεχος: «Για να είναι ακριβής η μεταφορά, εκτός από την ευρύτερη διάθεση “συμπόρευσης” τι άλλο είναι το ζητούμενο;». Η απάντηση που πήρε από τον συνωμότη ήταν: «Αν συμπίπτουμε, να οριστεί ένας χειριστής – επαφή για αυτή τη σχέση. Κατά προτίμηση εσύ. Όπου να απευθυνόμαστε για κάθε θέμα».

Επίσης, σε «γαλάζιο» στέλεχος με πλούσια δράση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο συνωμότης είχε πει: «Την κρίσιμη ώρα θα στηρίξουμε. Είναι απόφαση που δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να αποστεί αυτής».

Ο συνωμότης -μεταξύ πολλών άλλων- καταφερόταν με χυδαίο τρόπο ενάντια σε μεγαλόσχημη επιχειρηματία που αναλαμβάνει εθνικά πρότζεκτ παγκόσμιου βεληνεκούς, ενώ βιτριολικά ήταν τα σχόλια τόσο κατά του Βαρδή Βαρδινογιάννη όσο και κατά προέδρου κόμματος που αφορούν περιστατικά της ιδιωτικής του ζωής, γεγονός που θα μπορούσε να προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση.

Τα υπόλοιπα στο φύλλο της Κυριακής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *