Είστε εδώ

“Έσφαξε” τον Μητσοτάκη με μια μαντινάδα για τον … Κεφαλογιάννη: “Άλλο το να’σαι αετός και άλλο να τον κάνεις, άλλα το να θωρείς κορφές και άλλο να τις φτάνεις..” (vid), αλλά και με απόφθεγμα του Τσώρτσιλ: “Με ακεραιότητα, τίποτα άλλο δεν μετράει. Χωρίς ακεραιότητα, τίποτα άλλο δεν μετράει”

“Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος έβαλε σήμερα ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ στην βαρυσήμαντη ομιλία του στο Ρέθυμνο (Ανώγεια) σε εκδήλωση στη μνήμη του δηλωμένου αντιμητσοτακικού μεγαλοστελέχους της παράταξης Γ. Κεφαλογιάννη! Ζητώντας «κάθαρση» σχετικά με το ζήτημα των υποκλοπών πολιτικών και δημοσιογράφων που συγκλονίζει τη χώρα και εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη διεθνώς και απαιτώντας να γίνει γνωστός και ο λόγος της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά και το ποιος και γιατί τον ενέκρινε, ο Κώστας Καραμανλής αντί επιλόγου αφιέρωσε μια μαντινάδα στη μνήμη του Γιάννη Κεφαλογιάννη, που όμως όλοι την αντιλήφθηκαν σαν ένα σκωπτικό μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Έκλεισε μάλιστα με μία μαντινάδα για το Γιάννη Κεφαλογιάννη:

“« Άλλο το να ΄σαι αετός

και άλλο να τον κάνεις.

Άλλο το να θωρείς κορφές

και άλλο να τις φτάνεις”.

Ο Κώστας Καραμανλής σημείωσε επίσης μεταξύ άλλων ότι ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ήταν ασυμβίβαστος σε θέματα αρχών, στα οποία όπως είπε “δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του”. Υπενθύμισε ότι: “Όταν διαφώνησε, ως αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα το 1989, με την απευθείας ανάθεση των ψηφιακών παροχών του ΟΤΕ παραιτήθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη από την υπουργική του ιδιότητα.”

Ο πρώην πρωθυπουργός εξήρε την προσωπικότητα του Γιάννη Κεφαλογιάννη, στεκόμενος καταρχάς στην ακεραιότητα του. Ξεκίνησε την ομιλία του με ένα απόφθεγμα, που αποδίδεται στον Winston Churchill: “Με ακεραιότητα, τίποτα άλλο δεν μετράει. Χωρίς ακεραιότητα, τίποτα άλλο δεν μετράει”. Και τόνισε ότι: “Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης ήταν πάνω απ΄όλα ένας ακέραιος άνθρωπος. Ένας άνθρωπος ευθύς, ντόμπρος και αληθινός. Ένας πολιτικός, που, αντίθετα με πολυάριθμες άλλες περιπτώσεις, ήταν ξένος στην υποκρισία, την υστεροβουλία και την προσποίηση. Όταν πίστευε κάτι το έλεγε και το υποστήριζε με πάθος.”
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Κυρ Μητσοτάκης σε ένα από τα διαγγέλματά του είχε επικαλεστεί τον Ουίνστον Τσώρτσιλ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *