Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Εσφαλμένη και έξω από όσα αποδείχτηκαν σε αυτή την αίθουσα η εισαγγελική πρόταση”: Αυλαία στις αγορεύσεις της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής με το συνήγορο των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

“Εσφαλμένη και έξω από όσα αποδείχτηκαν σε αυτή την αίθουσα η εισαγγελική πρόταση”: Αυλαία στις αγορεύσεις της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής με το συνήγορο των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ

Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη οι αγορεύσεις των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ενώ την επόμενη εβδομάδα τον λόγο θα πάρουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων χρυσαυγιτών.

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο Άγγελος Βρεττός, συνήγορος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Αρχικά ο συνήγορος ανέφερε ότι «με το βάρος της γεμάτης αξία ζωής και αγώνα των αγωνιστών συνδικαλιστών κομμουνιστών που μας βάραινε, ενισχυόμενοι από το καθημερινό πικρό και συνάμα αισιόδοξο χαμόγελο της μάνας και του πατέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα και Τάκη και από το βαρύ καθήκον της έμπρακτης αλληλεγγύης μας προς κάθε βασανισμένο μετανάστη και ξεριζωμένο άνθρωπο, προσπαθούμε από την αρχή της δίκης να συμβάλουμε ο καθένας με τις δυνάμεις του και να προσφέρουμε τις νομικές και επιστημονικές μας γνώσεις στην υπηρεσία αυτού του καθήκοντος ώστε να πραγματωθεί ο στόχος του ποιητή που όλο και περισσότερο ακούγεται τα τελευταία χρόνια στο τραγούδι των εργαζομένων και της προοδευτικής νεολαίας της χώρας μας “τον φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισε τον”».

Επιπρόσθετα τόνισε: «Ενιαίος σκοπός και στόχος μας ήταν να συμβάλουμε στην σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ανάδειξη της ουσιαστικής αλήθειας και να πετύχουμε να μην απονευρωθεί η δίκη από το νομικό της περιεχόμενο, τον πολιτικό, ιδεολογικό και κοινωνικό της χαρακτήρα, στοιχεία συνυπάρχοντα και συνδεόμενα μεταξύ τους. Να κρατηθεί η σημαντική αυτή για τον λαό μας και όχι μόνο δίκη στη δυνατή επικαιρότητα και να τύχει της δημοσιότητας που της αρμόζει, για να μαθαίνει και να ενημερώνεται ο λαός μας. Ο σκοπός και ο στόχος αυτός πέτυχε. Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή σήμερα που μιλάμε είναι ιδεολογικά, πολιτικά και ποινικά καταδικασμένη στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, ο οποίος μετά την εισαγγελική πρόταση που του δημιούργησε ερωτηματικά και εύλογο προβληματισμό, περιμένει προς επισφράγιση της δικής του καταδίκης τη σύμφωνη με την αποδειχθείσα αλήθεια απόφασή σας».

Εισαγγελική πρόταση, έξω από όσα στην αίθουσα αυτή αποδείχθηκαν
Αναφορικά με την εισαγγελική πρόταση επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «με βάση και την καθιερωμένη στην Ποινική Επιστήμη αντίληψη ότι και η Εισαγγελική Αρχή και εισαγγελέας είναι δικαστής αναζητητής της ουσιαστικής αλήθειας, πιστεύω ότι η εισαγγελική πρόταση είναι νομικά και ουσιαστικά στον πυρήνα της κρινόμενης υπόθεσης και αποδιδόμενης κατηγορίας, παρά τις επιμέρους σωστές προσεγγίσεις και αξιολογήσεις, εσφαλμένη, αντίθετη με όσα αβίαστα και αδιαμφισβήτητα αποδείχθηκαν και το παραπεμπτικό βούλευμα διακριβώνει, ενάντια στους κανόνες της κοινής λογικής και της απόδειξης, πρόταση που φαντάζει έξω από όσα στην αίθουσα αυτή αποδείχθηκαν».

Κύρια ιδεολογική και επιχειρησιακή έκφραση του ναζισμού στην Ελλάδα
Σε άλλο σημείο της αγόρευσής του τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το πολιτικό μόρφωμα των κατηγορουμένων, η εγκληματική οργάνωση ΧΑ είναι ναζιστική – φασιστική οργάνωση που εγγράφεται στη γενεαλογία του εθνικοσοσιαλισμού του οποίου οι απαρχές εντοπίζονται στη δεύτερη δεκαετία του 20ού αιώνα, όπως ο ναζισμός στηριζόμενος στη φασιστική θεωρία του Μουσολίνι στην πράξη εξελίχθηκε από τον Αδόλφο Χίτλερ σε μια τεράστια εγκληματική μηχανή που ξεπέρασε σε βαρβαρότητα και εγκληματική χυδαιότητα όλες τις απάνθρωπες πράξεις μέσα στην παγκόσμια ιστορία, μέχρι τη στιγμή που οι αγώνες του λαού, που άφησαν πίσω εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, καταστροφές, πόνο, θλίψη (και στη χώρα μας Δίστομο, Καλάβρυτα, Κάνδανο κλπ.), έφεραν τη νίκη και ο Κόκκινος Στρατός έμπηξε την κόκκινη σημαία στην καρδιά του τέρατος στο Βερολίνο στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου». «Από την άποψη αυτή, η Χρυσή Αυγή αποτέλεσε την κύρια ιδεολογική και επιχειρησιακή έκφραση του ναζισμού στην Ελλάδα από την επταετία της δικτατορίας και μετέπειτα μέχρι σήμερα», πρόσθεσε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «στα παραπάνω πλαίσια αναδείχθηκε ότι ο ναζισμός – φασισμός δεν γεννιέται μόνος του και αυθόρμητα, έξω από το εκμεταλλευτικό οικονομικό σύστημα που ζούμε, τον καπιταλισμό. Είναι η Χρυσή Αυγή και τ’ άλλα ναζιστικά μορφώματα παιδιά του παραπάνω συστήματος, το μακρύ χέρι του κεφαλαίου, το οποίο τα χρησιμοποιεί ανάλογα με τους σκοπούς του». «Διαχρονικό δίδαγμα από τα χρόνια του Μεσοπολέμου ήταν και είναι ότι η καπιταλιστική κρίση σε χώρες με ιστορική πολιτική και πολιτιστική υστέρηση έχει και εφεδρεία της τον εθνικοσοσιαλισμό και τον φασισμό» τόνισε.

«Επιπρόσθετα, συνδεόμενη η ΧΑ με το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του, αξιοποιείται, όπως στην εξεταζόμενη υπόθεση της Ζώνης, από την αστική τάξη και το κεφάλαιο σε κρίσιμες στιγμές της λαϊκής πάλης», σημείωσε.

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
«Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ομολογία Μιχαλολιάκου σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία, επιβεβαιώνει τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, που απορρέει από τη ναζιστική της ιδεολογία. Η ομολογία αυτή όχι μόνο δεν απαλλάσσει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής από τις ποινικές της ευθύνες για τη δολοφονία Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και των κομμουνιστών και συνδικαλιστών στο Πέραμα, για δεκάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις, αλλά και ενισχύει τις ποινικές της ευθύνες», υπογράμμισε ο συνήγορος.

Επιπρόσθετα τόνισε ότι οι ισχυρισμοί της Χρυσής Αυγής περί σκευωρίας και δήθεν πολιτικής δίωξης, δήθεν συμψηφισμού και σύγκρισης με άλλα περιστατικά του λαϊκού κινήματος έπεσαν στο κενό. Όπως επίσης -όπως είπε- και τα περί μεμονωμένων περιστατικών, απαξίωσης των μαρτύρων κατηγορίας, αλλά και υπεράσπισης που δεν είναι πλέον στη Χρυσή Αυγή.

Δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ
Ο συνήγορος υπογράμμισε ότι «ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης και οι άλλοι με καθαρό μέτωπο, με αφοπλιστική ειλικρίνεια, τιμιότητα και ήθος που ταιριάζει και αρμόζει στην ταξική εργατική τους θέση και ιδιότητα, σας εξέθεσαν όλα τα πραγματικά εκείνα γεγονότα που έλαβαν χώρα το βράδυ της εις βάρος τους επίθεσης, καθώς και τα κίνητρα και τους σκοπούς της προσχεδιασμένης επίθεσης. Είναι τίμιοι αγωνιστές που δεν αρνούνται την ιδεολογία τους, που δεν λυγίζουν, δεν φοβούνται, δεν εξαγοράζονται, που έχουν σύντροφο την 100χρονη Ιστορία του ΚΚΕ, αγώνες, διώξεις, εκτελέσεις τίμιων αγωνιστών».

ολόκληρη η αγόρευση του Άγγελου Βρεττού, συνηγόρου των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο 902.gr

Leave a Reply

3 + 20 =

Top