Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Εμμένω στις απόψεις μου” δηλώνει ο Μεϊμαράκης – “Εγώ είμαι υπέρ του κοινωνικού φιλελευθερισμού”…

“Εμμένω στις απόψεις μου” δηλώνει ο Μεϊμαράκης – “Εγώ είμαι υπέρ του κοινωνικού φιλελευθερισμού”…

Τιμητική θεωρεί τη θέση του Προέδρου του Συνεδρίου της ΝΔ που θα διεξαχθεί τον προσεχή Δεκέμβριο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, γι΄ αυτό και δεν δίστασε αμέσως να πει το “ναι” όταν του το πρότεινε ο Κυριάκο Μητσοτάκης, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή για το news247.gr.

Εντούτοις, το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει συχνά στους συνομιλητές του “εμμένω στις απόψεις μου. Εγώ είμαι υπέρ του κοινωνικού φιλελευθερισμού” ενώ φέρεται να διαφωνεί τόσο ωςπρος τον τρόπο που η ΝΔ αντιπολιτεύεται την έξοδο από τα Μνημόνια, -“ώστε αυτή να μην την πιστωθεί ο Αλ. Τσίπρας”, όπως λέει- όσο και για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, άλλωστε, δεν προτίθεται να ασχοληθεί με τα οργανωτικά του Συνεδρίου, ενώ φέρεται να εκτιμά ότι και μετά την πρόταση οι σχέσεις του με τον Πρόεδρο του κόμματος βρίσκονται σε μεταβατική περίοδο.

Ο πρώην Πρόεδρος, όπως και άλλα στελέχη, εκτιμούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει -και μάλιστα αρκετά σύντομα, καθώς η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο ακόμα και αν η κυβέρνηση εξαντλήσει την τετραετία- να αποφασίσει “με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει”. Εάν δηλαδή θα επηρεαστεί περισσότερο “από τις απόψεις Μεϊμαράκη” ή εάν θα συνεχίσει να υιοθετεί τη στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά και του Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι -σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις- “τον πιέζουν να μην κάνει στροφή”. Υπαρκτές, επίσης, -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- είναι και οι “σκιές” της ηγεσίας με την πρώην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε κύκλους της ΝΔ, μάλιστα, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά γιατί ο Πρόεδρος του κόμματος ανακοίνωσε τώρα τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ως Πρόεδρο του Συνεδρίου που γίνεται τον… Δεκέμβριο, με τους ίδιους κύκλους να απαντούν πως ενδέχεται η τοποθέτηση -εκτός από μήνυμα προς εξωτερικό- να συνιστά και μήνυμα στροφής στην στρατηγική που ακολουθείται από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ούτως ή άλλως, πάντως, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξακολουθεί να επαναλαμβάνει με νόημα: “Είμαι στρατιώτης της παράταξης”.

Πηγή: news247.gr

Leave a Reply

Top