Είστε εδώ
Home > FAQ media > “Είναι δυνατόν να υπογράψει δημοσιογράφος τέτοιο κείμενο;” – Η απάντηση Γ.Λακόπουλου στο εξώδικο: “Δήλωση μετάνοιας και πλήρη υποταγή ζητάει ο Π. Σκουρλέτης”

“Είναι δυνατόν να υπογράψει δημοσιογράφος τέτοιο κείμενο;” – Η απάντηση Γ.Λακόπουλου στο εξώδικο: “Δήλωση μετάνοιας και πλήρη υποταγή ζητάει ο Π. Σκουρλέτης”

Με ένα κείμενο που υπογρλαφει ο ίδιος και δημοσιεύεται στον ιστότοπο anoixtoparathyro.gr, ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος, απαντά δημόσια, στο εξώδικο που του απέστειλε τελικά χθες, ο ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης, όπως είχε προαναγγείλει προ ημερών, ζητώντας του να ανακαλέσει εντός 10 ημερών, για το άρθρο που είχε γράψει μετά το 3ο Συνεδριο, με τίτλο «Πάνος Σκουρλέτης: αποτυχημένος, μοιραίος, τώρα και προβοκάτορας», με ένα αποκαταστατικό δημοσίευμα.

Στην απάντησή του ο Γ. Λακόπουλος μεταξύ άλλων τονίζει πως είναι αδύνατον να υπογράψει δημοσιογράφος κείμενο σαν αυτό που ζητά με το εξωδικό του ο κ Σκουρλέτης, το οποίο αποκαλεί “δήλωση μετανοίας και πλήρη υποταγή”.

Το άρθρο – απάντηση του Γ. Λακόπουλου:

Του Γ. Λακόπουλου

Αντί για επιστολή απάντησης ο Πάνος Σκουρλέτης μου κοινοποίησε εξώδικο του δικηγόρου του ,στο οποίο μου ζητάει δήλωση μετάνοιας και πλήρη υποταγή…διαρκείας.

Τις επόμενες μέρες θα πάρει την απάντηση και του δικού μου δικηγόρου.

Αλλά καθώς το εξώδικο έχει ήδη ΄φτάσει στα ΜΜΕ -όχι από το ΑΠ- δημοσιεύεται αυτούσιο.

«Μιλάει» από μόνο του για έναν πολιτικό που – με αντιδημοκρατική νοοτροπία – δεν ανέχεται την κριτική στη δημόσια παρουσία του.

Από την πλευρά μου σημειώνω ότι κανένας δημοσιογράφος δεν θα μπορούσε να υπογράψει ένα τέτοιο κείμενο, σαν αυτό που αξιώνει.

Το ΑΠ είναι αδέσμευτο και δεν υποκύπτει σε πιέσεις.

Δεν έχω πρόθεση, ή λόγο να θίξω προσωπικά τον- άγνωστό μου άλλωστε -πρώην γραμματέα, υπουργό και νυν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτικά τον αξιολογώ και ως πολιτικός οφείλει να το δέχεται.

Το επισήμαναν άλλωστε αυτές τις μέρες σημαντικοί δημοσιογράφοι, όπως ο Γιώργος Καρελιάς και ο Βασίλης Σκουρής -και από το Documento, ο εκδότης του Κώστας Βαξεβάνης.

Μπορώ να θεμελιώσω ένα προς ένα τα στοιχεία πολιτικής κριτικής που θεωρεί ο ίδιος «προσβλητικούς» και «συκοφαντικούς» χαρακτηρισμούς.

Για τα υπόλοιπα θα κριθούμε στο δικαστήριο: εγώ ως αποκλειστικά υπεύθυνος για τα κείμενά του και αυτός ως αποκλειστικά υπεύθυνος για τις πολιτικές πράξεις του.

Ενδεχομένως και το κόμμα του, αν υιοθετεί τον αυταρχισμό που υποδηλώνει η πρακτική του…

Το εξώδικο του Πάνου Σκουρλέτη εδώ:

Leave a Reply

seventeen − five =

Top