Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Εδώ θα γίνει ο τάφος τους, γαμώ τον που..η τον Μωάμεθ”: Ανεγκέφαλοι στα Καμένα Βούρλα έκλεισαν το δρόμο για να μην φτάσει φαγητό σε ξενοδοχείο που φιλοξενεί 39 ασυνόδευτα από τη Μόρια (vid)

“Εδώ θα γίνει ο τάφος τους, γαμώ τον που..η τον Μωάμεθ”: Ανεγκέφαλοι στα Καμένα Βούρλα έκλεισαν το δρόμο για να μην φτάσει φαγητό σε ξενοδοχείο που φιλοξενεί 39 ασυνόδευτα από τη Μόρια (vid)

Στα Καμένα Βούρλα την Τετάρτη μεταφέρθηκαν 39 προσφυγόπουλα από τη Μόρια, ώστε να μείνουν προσωρινά σε ξενοδοχείο της πόλης προτού μετεγκατασταθούν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μεταφορά τους έγινε στα πλαίσια της σχετικής ανακοίνωσης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ένα μέτρο που όπως τονίζεται είναι προσωρινό.

Άμεσα με το που έγινε γνωστό το γεγονός, η τοπική κοινωνία βγήκε στο δρόμο και αντέδρασε έντονα, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ανήλικα και κυρίως ασυνόδευτα παιδιά. Παιδιά δηλαδή που δεν έχουν κανέναν, που έφυγαν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου. Παιδιά που βίωσαν ακόμη μια τραυματική εμπειρία: Το κολαστήριο της Μόριας.

Και εστάλησαν στα Καμένα Βούρλα, ως το προτελευταίο βήμα για μια νέα ζωή που τους περιμένει στις χώρες της ΕΕ. Και οι κάτοικοι τους υποδέχθηκαν με συμπεριφορές που ουδόλως θυμίζουν την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία. Ένας από τους κατοίκους της περιοχής και καταστηματάρχης -δήλωσε μεταξύ πολλών άλλων -ότι τα προσφυγόπουλα «θα φύγουν θέλουν δεν θέλουν» κι ότι «ήρθαν εδώ και μας πήραν το δρόμο»…

Το βράδυ της Πέμπτης δε ομάδα κατοίκων έφτασε στο σημείο να συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο και να μπλοκάρει ακόμα και το φορτηγό που μετέφερε φαγητό στα προσφυγόπουλα. Ναι, καλά διαβάσατε: Οι κάτοικοι άφησαν νηστικά τα παιδιά αυτά και ο δήμαρχος κάλυψε τούτες τις επαίσχυντες συμπεριφορές.

Πέραν αυτού όμως, οι διαμαρτυρόμενοι αγνόησαν κάθε μέτρο ασφαλείας. Ομάδες των 50 – 100 ατόμων χωρίς καμία απόσταση, χωρίς καν να φοράνε μάσκες- ο κορονοϊός γι αυτούς δεν υπάρχει. Ο ένας πάνω στον άλλον απέκλεισαν το ξενοδοχείο διότι φοβούνται να μην… κολλήσουν από πρόσφυγες που έχουν κάνει μάλιστα τεστ για τον κορονοϊό.

H στάση των κατοίκων προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Νότη Μηταράκη, ο οποίος κατηγόρησε τους κατοίκους για «έλλειψη ανθρωπισμού». Εμπόδισαν το φορτηγό με το φαγητό να πλησιάσει να ταΐσει τα παιδιά, εμπόδισαν το φορτηγό που φέρνει κουβέρτες και κάποια επιπλέον είδη οικοσκευής. Έκλεισαν την Εθνική Οδό για 39 παιδιά που θα μείνουν για λίγες εβδομάδες».

πηγή: newpost.gr

One thought on ““Εδώ θα γίνει ο τάφος τους, γαμώ τον που..η τον Μωάμεθ”: Ανεγκέφαλοι στα Καμένα Βούρλα έκλεισαν το δρόμο για να μην φτάσει φαγητό σε ξενοδοχείο που φιλοξενεί 39 ασυνόδευτα από τη Μόρια (vid)

  1. Καμένα μυαλά, στα Καμένα Βούρλα! Άνθρωποι αμόρφωτοι, βούρλα απελέκητα!!!!! Ωρέ θρασύδειλα δίποδα, ανήλικα παιδάκια τρομοκρατείτε????

Leave a Reply

three + 1 =

Top