Είστε εδώ

“Δούρειος Ίππος” της κυβέρνησης ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του ΕΣΥ! Ξεκίνησε το σχέδιο άλωσης

Ευκαιρία στην πανδημία για να .. βάλει χέρι στο ΕΣΥ , επιβεβαιώνεται ότι βρήκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με πρόσχημα τους υποχρεωτικο’υς εμβολαισμούς. Και αυτο διαφαίνεται όχι μόνον από το οτι προχωρά σε αντικατάσταση των ανεμβολάιστων υγειονομικών με εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αλλά και από τον “Δούρειο Ίππο”  της πονηρής γνωστοποίησης ότι η θέση δεν διασφαλίζεται μετά την επιστροφή στην εργασίας από την υποχρεωτική αργία.
Δύο ημέρες έμειναν μόνο μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας που έχει δώσει η κυβέρνηση για την εφαρμογή του μέτρου που προβλέπει πως από την 1η Σεπτεμβρίου θα τίθενται σε αναστολή όσοι υγειονομικοί -σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα- δεν δεχθούν να εμβολιαστούν. Η κυβέρνηση που είναι αμετακίνητη στις προθέσεις της διχάζοντας την κοινωνία, δεν είναι πρόθυμη να κάνει βήμα πίσω αψηφώντας τον κίνδυνο να μειωθεί αισθητά ο αριθμός των υγειονομικών την ώρα που το τέταρτο κύμα «χτυπά» τη χώρα και η πίεση αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα ενώ παράλληλα τους ωθεί σε αργία.
«Θέλω να υπενθυμίσω ότι από μεθαύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου, λήγει η προθεσμία για τον εμβολιασμό των υγειονομικών στις δημόσιες και ιδιωτικές δομές. Ο νόμος που προβλέπει την αναστολή των καθηκόντων για όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, θα εφαρμοστεί. Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Παράλληλα θα υπάρξει επιστροφή του μισθού που έχει καταβληθεί στα τέλη Αυγούστου περί τις 10 Σεπτεμβρίου ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας, δεν είναι βέβαιο ακόμη κι όταν επιλέξουν να εμβολιαστούν μετά, ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις δεδομένου ότι ο χαρακτήρας, οι ανάγκες και η οργάνωση του ΕΣΥ, ως έναν βαθμό θα έχουν αλλάξει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων να οδηγήσει σε συμβολή του ιδιωτικού τομέα.
Συγκεκριμένα σε σχετική ερώτηση για τις επιλογές του ΕΣΥ ο Γ. Οικονόμου ανέφερε ότι αυτές αφορούν σε αναδιάταξη δυνάμεων στο εσωτερικό των νοσοκομείων, σε νέο ανθρώπινο δυναμικό και πρόσληψη νέου προσωπικο καθώς και συμβολή και από τον ιδιωτικό τομέα για διοικητικές υπηρεσίες για όσο χρειαστεί.
Υπογράμμισε επίσης πως «η κυβέρνηση χρειάζεται να προχωρήσει και θα προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων όχι από γινάτι, όχι για να τιμωρήσει κανέναν, όχι για να βάλει κάποιον απέναντι, όχι για να δημιουργήσει εχθρούς αλλά για να προστατεύσει ολόκληρη την κοινωνία, εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους. Το υπουργείο Υγείας έχει πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν από ενδεχόμενες αναστολές εργασίας ανεμβολίαστων».

Κανένα περιθώριο παράτασης

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ο οποίος μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο ΣΚΑΙδεν άφησε κανένα περιθώριο παράτασης του μέτρου.
«Δε θα κάνει πίσω η κυβέρνηση σε αυτό το θέμα, είναι ζήτημα προστασίας των ίδιων των υγειονομικών και της υγείας των νοσηλευομένων» ανέφερε (ΣΚΑΪ) ο κυβερνητικός αξιωματούχος προσθέτοντας πως «προλαβαίνουν, όλοι οι ανεμβολίαστοι, σήμερα και αύριο να εμβολιαστούν».
Ερωτηθείς για τυχόν κενά που θα παρουσιαστούν από την εφαρμογή του μέτρου των αναστολών απάντησε «έχουν γίνει προβλέψεις» και πως «αφορούν κάποια περιφερειακά νοσοκομεία».
Επανέλαβε ότι, προς το παρον, δεν υπάρχει θέμα επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. «Θα κάνουμε τα μέτρα που ανακοινώσαμε να κάνουν τον κύκλο τους, υπάρχουν στο τραπέζι προτάσεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας, αλλά δεν είναι της παρούσης» είπε.

Απορρίφθηκε το αίτημα υγειονομικών από το ΣτΕ

Στο μεταξύ, προσωρινό «όχι» είπε το Γ’ Θερινό Τμήμα του ΣτΕ στο αίτημα για «πάγωμα» του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε γιατρούς και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων. Οι εν λόγω ομάδες εργαζόμενων αντιδρούν στις κυβερνητικές διατάξεις που οδηγούν σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, εφόσον δεν εμβολιαστούν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.
Υπό την προεδρία της αντιπροέδρου κυρίας Κωνσταντινίδου το τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τέσσερις αιτήσεις που είχαν καταθέσει νοσοκομειακοί γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι νοσοκομείων από όλη τη χώρα.
Στην Ολομέλεια του ΣτΕ εκκρεμεί ανάλογο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για έκδοση προσωρινής διαταγής και αναστολή απόφασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.
Με πληροφορίες από documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *