Είστε εδώ

“Δηκτικό” σχόλιο Τέλογλου για το νομοσχέδιο – έκτρωμα Μητσοτάκη για τις υποκλοπές που βάζει την ΕΥΠ να ελέγχει την … ΕΥΠ: “Είναι λογοδοσία αυτό;

Κριτική στο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τις παρακολουθήσεις, που έδωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ηλεκτρονική διαβούλευση, ασκεί ο Τάσος Τέλλογλου. Ο δημοσιογράφος, που έχει καταγγείλει ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών του για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα έπεσε θύμα εκτεταμένης και ασφυκτικής παρακολούθησης στην Αθήνα, τόσο με φυσικά όσο και με τεχνολογικά μέσα, σχολιάζει αιχμηρά με αναρτήσεις του στο Twitter τα βασικά αρνητικά σημεία του νομοσχεδίου.

«Το νομοσχέδιο για την προστασία του απορρήτου και την αναδιοργάνωση της ΕΥΠ λέει απλά ότι η ΕΥΠ θα αποφασίζει ποιο λογισμικό είναι παράνομο και ποιο όχι και ότι η ΕΥΠ με τον /την εισαγγελέα της θα αποφασίζει αν θα ενημερώσει μετά από τρία χρόνια όσους αδίκως παρακολούθησε για λόγους εθνικής ασφάλειας. Αφού εν τω μεταξύ έχει καταστραφεί κάθε στοιχείο που θα εξηγεί τι έγινε. Λέγεται αυτό λογοδοσία;» τονίζει συγκεκριμένα.

Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι ναι μεν είναι σωστά τα φίλτρα για τα πολιτικά πρόσωπα, εκτιμώντας ωστόσο ότι ο πρόεδρος της Βουλής «μπορεί να συνσταθμίζει πολιτικά κριτήρια».

Τέλος, ο Τάσος Τέλλογλου επισημαίνει ότι λείπει η πρόβλεψη για το πώς οι διατάξεις για την προστασία του απορρήτου θα μπορούσαν να υποστηριχθούν και τεχνικά.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *