Είστε εδώ
Home > FAQ media > “Χαστούκι” σε Πέτσα μέχρι και από τα Ellinika Hoaxes: Έδωσε διαφήμιση σε σάιτ που έγραφαν fake news για κορονοϊό, η διαμαρτυρία του Documento για τον αποκλεισμό του είναι πέρα για πέρα δίκαιη

“Χαστούκι” σε Πέτσα μέχρι και από τα Ellinika Hoaxes: Έδωσε διαφήμιση σε σάιτ που έγραφαν fake news για κορονοϊό, η διαμαρτυρία του Documento για τον αποκλεισμό του είναι πέρα για πέρα δίκαιη

Ακόμη και τα ellinika hoaxes τα οποία βρίσκονται σε αντιπαράθεση με το Documento για το θέμα της αστυνόμευσης του διαδικτύου αδειάζουν τον Στέλιο Πέτσα για όσα είπε περί fake news της εφημερίδας.
Ο Δημήτρης Αλικακος, στέλεχος των ellinika hoaxes, σε ανάρτησή του στο face book Έγραψε πως «δεν υπήρξε fake news του Documento για τον κορονοϊό. Εκθέτει μάλιστα τον υπουργό αποκαλύπτοντας ιστοσελίδες τις οποίες έχει χρηματοδοτήσει και διέσπειραν ψεύτικες και επικίνδυνες ειδήσεις για την πανδημία. Γράφει ο Δημήτρης Αλικάκος:

“Η λίστα των 1232 ΜΜΕ που μοιράστηκαν 20 εκ ευρώ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς» περιέχει αδικίες και κυρίως λείπουν από αυτή τα ποσά που πήρε κάθε μέσο έτσι ώστε να γνωρίζει ο πολίτης με ποια κριτήρια δόθηκαν λίγα ή πολλά.
Η δήλωση του αρμόδιου υπουργού Στέλιου Πέτσα: «Αυτοί που δεν συμμετείχαν (στην καμπάνια) ήταν Μέσα που διακινούν fake news ή προκαλούν σύγχυση στο κοινό» είναι εκτός πραγματικότητας.
Για παράδειγμα χρήματα για την καμπάνια πήρε το σάιτ του Βελόπουλου “Voicenews” που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να διασπείρει fake news (ενδεικτικά εδώ: «Η Μόσχα θεωρεί πως η Ιταλία δέχτηκε βιολογική επίθεση» https://archive.fo/EKkRd#selection-389.0-389.53. Ψεύτικη είδηση. Εδώ η κατάρριψη https://www.ellinikahoaxes.gr/…/moscow-didnt-say-italy-und…/).
Άλλο ΜΜΕ που πήρε χρήματα το “nassosblog” που είδε «Capital control εξαιτίας του ιού. Απο σήμερα αλλαγές σε αναλήψεις και καταθέσεις». Κλασική μούφα.
Επίσης υπάρχουν ιστοσελίδες ανύπαρκτες, υπό την έννοια ότι έχουν σχεδόν μηδενική επισκεψιμότητα. (Δείτε εδώ τη λίστα και κρίνετε https://s.kathimerini.gr/…/lista-meswn_ekstrateia-covid-19.…)
Εκ των πραγμάτων λοιπόν η διαμαρτυρία της εφημερίδας Documento για τον αποκλεισμό της από την καμπάνια είναι πέρα για πέρα δίκαιη, όχι μόνο γιατί είναι ένα σχετικά μεγάλο μέσο που απασχολεί δεκάδες εργαζόμενους, αλλά και γιατί για το ζήτημα του κορωνοϊού δεν έχει δημοσιεύσει fake news.
Ο κ. Βαξεβάνης έχει κάθε δικαίωμα να επιτίθεται (άδικα) στα Ελληνικά Hoaxes ως ελεγκτή fake news, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος του Facebook.
Kι εγώ υποχρέωση να υποστηρίξω την αλήθεια:
Εν προκειμένω το δίκιο είναι με το μέρος του”.

Σε κάθε περίπτωση, ούτε ο Πέτσας, ούτε η κυβέρνηση, ούτε καμία κυβέρνηση έχουν το δικαίωμα της αξιολόγησης των Μέσων Ενημέρωσης με κριτήρια μάλιστα που πηγάζουν από τα γούστα τους. Η δημοσιογραφία κρίνεται από τους πολιτες και τα δημοσιογραφικά όργανα.

πηγή: documentonews.gr

Leave a Reply

5 × two =

Top