Είστε εδώ

“Αρχιερέας” του διχασμού ο Μητσοτάκης: Για πρώτη φορά Πρωθυπουργός κατηγορεί τον πολιτικό του αντίπαλο για εθνική μειοδοσία!

Κοκκίνισαν από ντροπή ακόμα και τα αγάλματα στο προάυλιο της Βουλής από την ποταπότητα στα λόγια ενός Πρωθυπουργού για τον αντίπαλό του αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης! Όμοια τους δεν ακούστηκαν ποτέ στην ελληνική Βουλή…

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για το σκάνδαλο των υποκλοπών έκαναν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χάσει την ψυχραιμία του καθώς προχώρησε σε μία πανικόβλητη προεκλογική ομιλία στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Σε μία άνευ προηγουμένου θρασεία και προκλητική κομματική εμφάνιση προχώρησε τελικά το απόγευμα της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εν μέσω δεκάδων διεθνών και εγχώριων δημοσιευμάτων και δημοσιογραφικών αποκαλύψεων περί των ευθυνών του για το διπλό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, εξαπέλυσε επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας την ακόμη και για το… ίδιο το σκάνδαλο, κηρύσσοντας την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, σε μία προσπάθεια να θέσει σε ομηρία το ίδιο του το κόμμα για να συσπειρωθεί γύρω του.

Σε μία διπλή επιχείρηση απαξίωσης των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων και απόλυτης διαστροφής της πραγματικότητας επιδόθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, μετατρέποντας την κομματική εκδήλωση σε πεδίο ομηρίας του ίδιου του κόμματος, το οποίο κάλεσε να συνταχθεί δίπλα του.

Η εμφάνιση του πρωθυπουργού κινήθηκε σε απόλυτα προεκλογικό τόνο, όπως και η ατζέντα με την οποία επέλεξε να ενδύσει τις αναφορές του για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, που ήταν και το αναμενόμενο από τη σημερινή του ομιλία. Τελικά, κατέληξε σε έναν ακόμα «απολογισμό» των πεπραγμένων της κυβέρνησής του, πασχίζοντας να μετατρέψει την «απολογία» που οφείλει σε επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, με κατηγορίες που ξεκινούν από την τοξικότητα και φτάνουν μέχρι την εθνική μειοδοσία.

Αφού αναπαρήγαγε τα επιχειρήματα των γαλάζιων τρολ του διαδικτύου και του Άδωνη Γεωργιάδη, όπως ότι «δεν είχα άλλη δουλειά να κάνω αλλά να ακούω υπουργούς, τις γυναίκες τους, τις γραμματείς τους, ακόμα και ηθοποιούς», γρήγορα επιδόθηκε σε μία άνευ προηγουμένου αντιστροφή της πραγματικότητας και των όσων έχουν έρθει στη δημοσιότητα τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση πως «δεν διδάχθηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis», υποστηρίζοντας πως «σε ένα υπαρκτό γεγονός στήνουν σκευωρίες». Αντί απολογίας, αντί ανάληψης ευθυνών και αντί πειστικών απαντήσεων, κούνησε για μία ακόμα φορά το δάχτυλο και έδειξε τη Δικαιοσύνη, ενώ την ίδια ώρα κατηγορείται πως την «κρατά όμηρο» και δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της.

«Η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη, θα κάνει ότι πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως. Να μην υπάρχουν σκιές και να διαλυθούν τα νέφη τοξικότητας. Ότι απαιτείται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο στις Δημοκρατίες από τη Δικαιοσύνη, θα αναμένουμε την ετυμηγορία της» υπογράμμισε, καταχειροκροτούμενος από ένα εξαιρετικά αμήχανο ακροατήριο, το οποίο ωστόσο χειροκρότησε όρθιο αρκετές φορές.

Συνεχίζοντας τον προκλητικό διάλογο με «τα συμφέροντα» που άνοιξε την περασμένη εβδομάδα κατά τη συνέντευξή του, ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως «εγώ και η Νέα Δημοκρατία είμαστε εμπόδιο σε κάποιους ισχυρούς αλλά λίγους, δεν πειράζει, μας αρκεί που είμαστε με τους πολλούς», πασχίζοντας και εδώ να συσπειρώσει το κόμμα γύρω του, και να ενισχύσει το αφήγημα πως τον πολεμούν «κέντρα εξωθεσμικά που θέλουν να ανατρέψουν την πορεία της χώρας», μπλέκοντας σε αρκετά σημεία τις αναφορές αυτές με την αξιωματική αντιπολίτευση. Κάλεσε βουλευτές και στελέχη να μην αποδείξουν την ενότητα και την αποφασιστικότητα της παράταξης, «παρακαλώντας» σχεδόν τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησής του.

Εκτός από τις εκκλήσεις στους βουλευτές, τους υπουργούς και τα στελέχη του κόμματος που ήταν αρκετές σε όλη την ομιλία του και πρόδιδαν την έντονη ανασφάλεια που αισθάνεται από τις αποκαλύψεις και την έντονη δυσαρέσκεια που έχει προκαλέσει, επέλεξε να διαχωρίσει τα μηνύματα που απέστειλε στον Β. Μαρινάκη -χωρίς να τον κατονομάσει- από αυτά που στέλνει στην υπόλοιπη επιχειρηματική ελίτ. «Έχουμε αποδείξει πως θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμάχους, ούτε υποβολείς, ούτε ρυθμιστές» ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ λίγο πριν είχε αναφέρει πως «άλλο το τερέν της πολιτικής, άλλο το γήπεδο των ιδιωτικό συμφερόντων».

Ένα ακόμα σημαντικό μήνυμα, ενδεικτικό του πανικού στο οποίο τελεί ο ίδιος και το Μέγαρο Μαξίμου, ήταν αυτό που αφορά το ίδιο το πολιτικό του μέλλον και την παραμονή του στο τιμόνι της κυβέρνησης, αναφερόμενος εμμέσως στα σενάρια που θέλουν αλλαγή πρωθυπουργού «εν πλω» για την κυβέρνηση. Ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «Είμαι εκλεγμένος από τον λαό και σε αυτόν τελικά λογοδοτώ», αφού προηγουμένως είχε πως απευθύνεται «σε εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις για να γίνονται οι ίδιοι πιο δυνατοί» και πως «τους προειδοποιώ: θα είμαστε απέναντι τους».

Αξίζει να σημειωθεί πως προτού φτάσει στο σημείο της ομιλίας του που αφορούσε τις «γραμμές άμυνάς» του για τις παρακολουθήσεις, ο Κυρ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε μέχρι και στον τούρκο πρόεδρος, με κορώνες και κραυγές πως «ο Ερντογάν δεν κρύβει πως θα προτιμούσε τον Τσίπρα απέναντί του, όμως έχει εμένα» αποσπώντας και σε αυτό το σημείο χειροκροτήματα του γαλάζιου ακροατηρίου. Επανέλαβε δε τα περί «κλειστής πόρτας στις προκλήσεις, ανοιχτού παραθύρου στον διάλογο».

Η χυδαία επίθεση προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα και ο Ερντογάν

«Ο Ερντογάν δεν κρύβει ότι θα προτιμούσε τον Τσίπρα απέναντί του»…

Από την ομιλία του δεν έλειψε και η σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι είναι αυτός που έχει δηλητηριάσει το κλίμα. «Αμυνόμαστε στον Έβρο, «ένοχοι όσοι δεν ανοίγουν τα σύνορα» για τον κ. Τσίπρα. Ξεσπά πανδημία «ας διαδηλώσουμε». Θωρακίζεται η Εθνική Άμυνα «ξοδεύεται πολλά σε εξοπλισμούς». Πόλεμος στην Ουκρανία «Δεν φταίει ο εισβολέας». Δεν πρόκειται για παράταξη αλλά για συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής. Γι αυτό και κρύβονται πίσω από κάθε χυδαιότητα» σημείωσε, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους: «Μέχρι και παιδεραστές μας είπαν. Τώρα ετοιμάζουν την ήττα τους και αμφισβητούν ακόμα και την ακεραιότητα των εκλογών. Ο αριστερός Τραμπισμός σε όλο του το μεγαλείο. «Θέλουν να πειστεί ο λαός ότι είναι στηρίγματα της Δημοκρατίας αυτοί που την απειλούν», όπως είχε πει παλιότερα ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής» κατέληξε.


Από το Go back Merkel στο Go Back Μακρόν

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα εξοπλιστικά και τις συμφωνίες με την Γαλλία, αλλά και στις αλλαγές των συμβάσεων που θέλει να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. «Πώς την αντιλαμβάνεται την τροποποίηση; Αν δεν συμφωνήσει δεν θα παραλάβουμε τα μαχητικά; Είναι αναπόσπαστα στοιχεία του αμυντικού σχεδιασμού. Από το Go back Merkel στο Go Home Μακρόν. Ποια γραμμάτια ξεχρεώνει και σε ποιους παίζοντας στα ζάρια την πατρίδα. Αποδεικνύεται εθνικό μειονέκτημα» και συνέχισε: «Υπουργοί και βουλευτές έχουν ατσαλωθεί. Ας μην αμφισβητήσει κανείς την ενότητά μας. Έχω προτείνει στον Τσίπρα να κάνει πρόταση δυσπιστίας και δεν τολμά. Όσοι θέλουν την Ελλάδα μπανανία, τους απαντώ λάθος διεύθυνση. Σ’ αυτούς που ζητούν να μην κάνω αυτά που πιστεύω τους λέμε όχι, ευχαριστώ. Σε εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις τους προειδοποιώ, θα είμαστε απέναντί τους. Είμαι εκλεγμένος από το λαό και σε αυτόν λογοδοτώ».

Δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο
«Ο κ. Ερντογάν δεν κρύβει ότι θα ήθελε τον κ. Τσίπρα απέναντί του. Όμως έχει εμένα. Και έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος. Όμως στον κ. Ερντογάν απευθύνομαι με ειλικρίνεια όταν του λέω πως η Ελλάδα κρατά κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά ανοιχτό το παράθυρο στις προσεγγίσεις» είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως «γνωρίζω πως η γεωγραφία μας θέλει δίπλα. Θα το ξαναπώ νοιώθω φίλο τον τουρκικό λαό, εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, όμως δεν παρασυρόμαστε και δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο» σημείωσε ο πρωθυπουργός».

Πηγή: documentonews.gr / ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *