Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > “Αν ο Αντετοκούνμπο δεν ήταν στο ΝΒΑ, ίσως ήταν νεκρός στο Α.Τ. Ομόνοιας”

“Αν ο Αντετοκούνμπο δεν ήταν στο ΝΒΑ, ίσως ήταν νεκρός στο Α.Τ. Ομόνοιας”

Συγκλονιστικό μήνυμα στο γκράφιτι του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα Σεπόλια με αφορμή τον θάνατο του 34χρονου Νιγηριανού Εμπουκά στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας!

Οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις θα δώσουν απαντήσεις για τον θάνατο του 34χρονου Νιγηριανού Εμπουκά στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, στις 8 Φεβρουαρίου, τον οποίο αρχικώς αποσιώπησε η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, «δεν βρέθηκαν κακώσεις στο σώμα του. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί τι είναι αυτό που προκάλεσε το πνευμονικό οίδημα. Μπορεί κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα, κάποια λοίμωξη στα πνευμόνια, υπέρταση ή ακόμα και κατανάλωση ναρκωτικών ουσιών.

Το οίδημα που υπέστη στα πνευμόνια εξηγεί και το γεγονός ότι οι αστυνομικοί τον είδαν να βγάζει αφρούς από το στόμα εντός του Α.Τ. Ομονοίας Το τελικό πόρισμα για το τι πραγματικά συνέβη θα το έχουμε όταν πάρουμε τα αποτελέσματα των ιστολογικών και των τοξικολογικών εξετάσεων. Τότε είναι που θα συνταχθεί η τελική ιατροδικαστική έκθεση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νιγηριανής Κοινότητας στην Ελλάδα, Ντόναλντ Οχάουερι, μιλώντας στο Κόκκιν, στα μέσα Φεβρουαρίου, είχε μιλήσει για ερωτηματικά γύρω από τις συνθήκες θανάτου του 34χρονου Νιγηριανού «Εμπουκά» Μαμάν Σούμπεκ μέσα στο ΑΤ Ομονοίας στις 8 Φεβρουαρίου.

«Θέλω να είμαι πολύ προσεχτικός και να έχω όλα τα στοιχεία πριν μιλήσω για δολοφονία. Το γεγονός όμως ότι ο Εμπουκά πέθανε μέσα στο Τμήμα δημιουργεί σίγουρα πολλά ερωτηματικά», σημειώνει ο κ.Οχάουερι, τονίζοντας ότι πολλοί συμπατριώτες του τού έχουν καταγγείλει ξυλοδαρμό «μέχρι λιποθυμίας» από αστυνομικούς στο συγκεκριμένο Α.Τ. «Μέσα στο ασανσέρ όπου δεν υπάρχουν κάμερες», σημείωνε ο κ.Οχάουερι χαρακτηριστικά. Ανέφερε δε ότι ο ίδιος ο Εμπουκά είχε πέσει στο παρελθόν θύμα ξυλοδαρμού στο ΑΤ Ομονοίας, περίπου 8 μήνες πριν.

Ο πρόεδρος της Νιγηριανής Κοινότητας υπογράμμιζε ακόμη ότι αυτή την φορά δεν ενημερώθηκε αμέσως, όπως συμβαίνει συνήθως σε περιπτώσεις θανάτου κάποιου Νιγηριανού, όταν δεν υπάρχει συγγενής πρώτου βαθμού στην Ελλάδα. «Ίσως έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για να μάθουμε τι συνέβη».

Ο Εμπουκά Μαμασουμπέκ ήταν 34 ετών, πατέρας 2 παιδιών. Δούλευε πουλώντας χρωματιστά βραχιολάκια στην Ομόνοια. «Για όποιο λόγο και αν ήταν στο τμήμα, ας τον συλλάβουν, ας τον δικάσουν, όχι να τον σκοτώσουν» τονίζει στο Κόκκινο ο κ. Οχάουερι και επισημαίνει ότι περιμένει την ιατροδικαστική έκθεση, ελπίζοντας να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του νεαρού άνδρα. Έχει κάνει επίσης κάλεσμα στα μέλη της κοινότητάς του να τον ενημερώσουν για το τι γνωρίζουν. «Δεν υπάρχει κάποιος που να μην φοβάται να μιλήσει», είχε αναφέρει.

Με αφορμή τον θάνατο του Εμπουκά, άγνωστοι έστειλαν μήνυμα στο γκράφιτι που βρίσκεται στο ανοιχτό γήπεδο όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα, γράφοντας πως «αν δεν ήταν στο ΝΒΑ, ίσως ήταν νεκρός στο Α.Τ. Ομόνοιας»!

PHOTOS: Antifa Live

Πηγή: gazzetta.gr

Leave a Reply

Top