Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα”: Καταπέλτης ο Εισαγγελέας για την προφυλάκιση του 30χρονου γυναικοκτόνου

“Αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα”: Καταπέλτης ο Εισαγγελέας για την προφυλάκιση του 30χρονου γυναικοκτόνου

Την άποψη ότι αν αφεθεί ελεύθερος μπορεί να διαπράξει και νέα εγκλήματα, εξέφρασε ο εισαγγελέας στη γνωμοδότηση του προς την ανακρίτρια Νάξου για την προφυλάκιση του 30χρονου κατηγορύμενου για τη γυναικοκτονία της 26χονης Γαρυφαλλιά.

«Γνωμοδοτούμε υπέρ της επιβολής της προσωρινής κράτησης διότι από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης κρίνουμε ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα” αναφέρει συγκεκριμένα.

Μάλιστα όπως σημειώνει, για ασήμαντη αφορμή (λογομαχία) ένιωσε προσβεβλημένος και εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση κατά ενός ατόμου από το στενό του περιβάλλον, το οποίο ήταν σωματικά πιο αδύναμο από τον ίδιο (χτυπήματα, μεθοδευμένο σπρώξιμο σε βραχώδη απόκρημνο γκρεμό).

Παράλληλα, διαλύει εμμέσως και το επιχείρημα της “κακιάς στιγμής” ή του “ψυχολογικού προβλήματος” αφού του καταλογίζει “ενέργειες που δείχνουν άκρως ψύχραιμη συμπεριφορά” προκειμένου να κρυφτεί και να κρύψει τα ίχνη του, αφού “εν συνεχεία, προέβη σε λελογισμένες ενέργειες ήτοι την απομάκρυνση από το σημείο, επιμελής απόκρυψη και αποφυγή επικοινωνίας του με τις αρχές, οργανωμένη εξαφάνιση αποδεικτικών στοιχείων (κινητά τηλέφωνα)“.

Ο εισαγγελικός λειτουργός χαρακτηρίζει τον κατηγορούμενο ως «ένα ευέξαπτο άτομο το οποίο για ασήμαντο λόγο είναι έτοιμο να προξενήσει μη αναστρέψιμη βλάβη σε συνάνθρωπό του και δη σε άτομο του στενού του περιβάλλοντος, τα οποία αυτός θεωρεί ότι τον προσβάλλουν, τον αμφισβητούν ή τον μειώνουν, καθιστώντας στον επικίνδυνο για διάπραξη νέων αδικημάτων. Άλλωστε, όπως ο ίδιος αναφέρει στην απολογία του ενώπιον των αρμοδίων προανακριτικών υπαλλήλων «με είχε νευριάσει και την σκότωσα, ένιωσα δηλαδή ότι με υποβιβάζει, γι’ αυτό και έχασα τον έλεγχο».”

πηγή: ethnos.gr – ρεπορτάζ Σοφία Φασουλάκη

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

eleven − 4 =

Top