Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Ακόμα και ο άθρησκος πιστεύει στο θαύμα της βούλησης”! Τσίπρας στον Alpha: 3 χρόνια συζητούσαμε με τον Ιερώνυμο, λύνουμε ένα θέμα 79 χρόνων (vid)

“Ακόμα και ο άθρησκος πιστεύει στο θαύμα της βούλησης”! Τσίπρας στον Alpha: 3 χρόνια συζητούσαμε με τον Ιερώνυμο, λύνουμε ένα θέμα 79 χρόνων (vid)

«Αλλάζουν πολλά με τη συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας, πρόκειται για ένα ιστορικό βήμα προς τα εμπρός, ερχόμαστε να επιλύσουμε εκκρεμότητες δεκαετιών, από τη δεκαετία του ’20», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ.

Όταν μάλιστα του είπε ο Αντώνης Σρόιτερ ότι “δεν έγινε θαύμα” γιατί προφανώς δεν συμφώνησαν με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την ημέρα που συναντήθηκαν στο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι “είναι αλήθεια ότι δεν έγινε μέσα σε 45 λεπτά η συμφωνία αλλά θαύμα έγινε, όταν μετά από 79 χρόνια βρίσκεις λύση προωθητική, που κανείς δεν κατάφερε τα προηγούμενα χρόνια, αυτό είναι ένα θαύμα“, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά “ακόμα και ο άθρησκος πιστεύει στο θαύμα της βούλησης”!

Είπε ακόμα ότι “αυτό το θαύμα είχε περίπου 3 χρόνια προεργασίας” και ότι εδώ και ενάμιση χρόνο είχε ο ίδιος αναθέσει στον τότε αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση αλλά και τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, να αναλάβουν την καταγραφή της περιουσίας των Μητροπόλεων.

Με τη συμφωνία, είπε ο Αλέξης Τσίπρας δίνεται η δυνατότητα στο ελληνικό δημόσιο να απελευθερώσει 10.000 θέσεις προκειμένου να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στο μέλλον σε ισόποσες προσλήψεις σε τομείς που έχουμε ανάγκη.

«Στο Ταμείο Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας μπαίνει μέσα όλη η αμφισβητούμενη περιουσία αλλά και η μη αμφισβητούμενη εθελοντικά.»

Σημείωσε ότι από αυτή την αξιοποίηση που θα προχωρήσει άμεσα, υπολογίζεται ότι έως περίπου το 2030 το κράτος θα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει πολύ μεγάλο μέρος ή το όλον της επιδότησης για τη μισθοδοσία των κληρικών.

«Δεν υπάρχει κανένα ιστορικό βήμα χωρίς αντιδράσεις, όταν πηγαίνεις σε έναν συμβιβασμό και οι δυο πλευρές πηγαίνουν ένα βήμα πίσω για να πάνε πολλά βήματα μπροστά. Αλλά αυτό που θα μείνει είναι το βήμα και όχι οι φωνές», είπε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: neaselida.gr, documentonews.gr

One thought on ““Ακόμα και ο άθρησκος πιστεύει στο θαύμα της βούλησης”! Τσίπρας στον Alpha: 3 χρόνια συζητούσαμε με τον Ιερώνυμο, λύνουμε ένα θέμα 79 χρόνων (vid)

Leave a Reply

Top