Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > “Αδειάζει” το πρωτοσέλιδο των “Νέων” η Σοφία Μπεκατώρου: Καμία νέα καταγγελία δεν έχω κάνει – Ο τίτλος δεν με εκφράζει, ούτε εκφράζει το σκοπό για τον οποίο έδωσα τη συνέντευξη

“Αδειάζει” το πρωτοσέλιδο των “Νέων” η Σοφία Μπεκατώρου: Καμία νέα καταγγελία δεν έχω κάνει – Ο τίτλος δεν με εκφράζει, ούτε εκφράζει το σκοπό για τον οποίο έδωσα τη συνέντευξη

Με το πρωτοσέλιδο των “Νέων” που κάνει λόγο για “Συνέντευξη σοκ «Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σεξουαλικά στα 16 μου” ασχολείται σε ανάρτησή της η Σοφία Μπεκατώρου, διευκρινίζοντας ότι “καμία νέα καταγγελία κακοποίησης δεν έχω κάνει και ο ισχυρισμός της δημοσιογράφου ότι την παραχώρησα αποκλειστικά σε εκείνη δεν ευσταθεί”.

“Αδειάζει” μάλιστα την εφημερίδα για τη συνολική παρουσίαση του θέματος της συνέντευξής της, επισημαίνοντας ότι “το σημείο που προβλήθηκε και μέσα από τους τίτλους αποτελούσε ένα μόνο μικρό κομμάτι της συζήτησης που διηγηματικά ανέφερα στη δημοσιογράφο και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε το κεντρικό θέμα και το σκοπό της συνέντευξης”.

Όπως επισημαίνει η Ολυμπιονίκης “ο ηχηρός τίτλος που δόθηκε αποπροσανατόλισε ακόμη περισσότερο το σκοπό της συνέντευξής μου“, ενώ η ανάδειξη του θέματος “της λεγόμενης καταγγελίας μου {..} δεν με εκφράζει ούτε εκφράζει το σκοπό για τον οποίο έδωσε τη συνέντευξη”, αφού όπως εξηγεί “αυτό που έχει για μένα ύψιστη σημασία είναι το πώς συνολικά η κοινωνία, η πολιτεία και ο καθένας από εμάς θα διαχειριστούμε φαινόμενα κάθε μορφής βίας στο παρόν και το μέλλον”.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το δεύτερο ηχηρό “άδειασμα” στα “Νέα”, αφού το Σάββατο 17 Ιουλίου, ο καθηγητής του Yale Νίκος Χρηστάκης σε ανάρτησή του σχολίασε για τον τίτλο που έδωσε η εφημερίδα στη συνέντευξή του “Σε εννέα μήνες τελειώνει ο ιός” ότι “είναι τόσο ενοχλητικός και φυσικά δεν το είπα αυτό”.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Σοφία Μπεκατώρου:

Με αφορμή τη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα» στις 22/7/21 με τίτλο ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΚ «Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σεξουαλικά στα 16 μου» θα ήθελα να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

1) Καμία νέα καταγγελία κακοποίησης δεν έχω κάνει και ο ισχυρισμός της δημοσιογράφου ότι την παραχώρησα αποκλειστικά σε εκείνη δεν ευσταθεί. Η μόνη καταγγελία που έχει γίνει είναι αυτή που βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης, δεν αποτελεί σημερινή καταγγελία, ούτε συνιστά το λόγο για τον οποίο έγινε η συγκεκριμένη συνέντευξη, όπως εξ αρχής ξεκαθάρισα στην εν λόγω δημοσιογράφο. Σχετικά με τις καταγγελίες περιστατικών κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου θέλω να τονίσω ότι έχουν κλείσει οριστικά.

2) Αυτό που έχει για μένα ύψιστη σημασία είναι το πώς συνολικά η κοινωνία, η πολιτεία και ο καθένας από εμάς θα διαχειριστούμε φαινόμενα κάθε μορφής βίας στο παρόν και το μέλλον. Αυτό ακριβώς ήταν και το πλαίσιο στο οποίο έδωσα τη συγκεκριμένη συνέντευξη με την πεποίθηση, ότι αυτό θα αποτυπωνόταν τελικά και στο δημοσιευθέν υλικό, πράγμα που δεν έγινε και ο ηχηρός τίτλος που δόθηκε αποπροσανατόλισε ακόμη περισσότερο το σκοπό της συνέντευξής μου.

3) Το σημείο που προβλήθηκε και μέσα από τους τίτλους αποτελούσε ένα μόνο μικρό κομμάτι της συζήτησης που διηγηματικά ανέφερα στη δημοσιογράφο και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε το κεντρικό θέμα και το σκοπό της συνέντευξης.

4) Με βάση τα παραπάνω η ανάδειξη του θέματος της λεγόμενης καταγγελίας μου ως ουσία της συνέντευξης μέσα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Τα Νέα» με τίτλο ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΟΚ «Ολυμπιονίκης μου επιτέθηκε σεξουαλικά στα 16 μου..» δεν με εκφράζει, ούτε εκφράζει το σκοπό για τον οποίο έδωσα τη συνέντευξη.

elviradrakaki@hotmail.com'

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

20 + four =

Top