Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Αδειάζει” Πέτσα που βλέπει “πτώση κρουσμάτων από το Δεκέμβριο” ο Μόσιαλος: Οι δύσκολοι μήνες της πανδημίας είναι μπροστά μας

“Αδειάζει” Πέτσα που βλέπει “πτώση κρουσμάτων από το Δεκέμβριο” ο Μόσιαλος: Οι δύσκολοι μήνες της πανδημίας είναι μπροστά μας

“Από το Δεκέμβριο πιστεύω ότι θα έχουμε πτώση των κρουσμάτωνπροέβλεψε μιλώντας το πρωί στο MEGA o Στέλιος Πέτσας προσθέτοντας ότι για αυτό και “δεν χρειάζεται να ληφθούν νέα μέτρα”. Ο “εξαφανισμένος” χθες, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την Εξεταστική για τη “λίστα Πέτσα”, αν. Υπουργός Εσωτερικών είπε ακόμη ότι “κατά τη γνώμη μου δεν έχει ξεφύγει η πανδημία. Τα νούμερα που βλέπουμε τώρα σε κρούσματα, τα είχαμε προβλέψει από το καλοκαίρι, λέγαμε για την πανδημία των ανεμβολίαστων. Παρακαλώ όλους να θωρακίσουν τον εαυτό τους. Οι άνθρωποι που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, θα έπρεπε να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Πιστεύω, όπως βλέπω τα νούμερα, ότι μετά το Δεκέμβρη θα έχουμε απότομη πτώση των κρουσμάτων. Για τις γιορτές δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πάρουμε περισσότερα μέτρα. Οι περιορισμοί που υφίστανται τώρα δεν θα αρθούν τα Χριστούγεννα. Τα μέτρα αφορούν κυρίως στους ανεμβολίαστους”.

Εντούτοις, τις υπερφιλόδοξες, με βάση τουλάχιστον τα μέχρι στιγμής στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και για την πίεση που ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δηλώσεις του κ.Πέτσα φαίνεται να φρενάρουν οι εκτιμήσεις του Ηλία Μόσιαλου ότι “οι δύσκολοι μήνες της πανδημίας είναι μπροστά μας, το ΕΣΥ πιέζεται, ειδικά από Θεσσαλία και βορειότερα, μολονότι πίεση υπάρχει και στα νότια“.

Ο καθηγητής εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ότι χρειάζεται αυστηροποίηση των μέτρων, ή αλλαγή της σύστασης των μέτρων, όπως να αλλάξει το ωράριο των δημοσιών υπαλλήλων ώστε να μην συνωστίζονται την ιδία ώρα στα ΜΜΜ, να γίνουν συστάσεις στους υπερήλικες να μειώσουν στο μίνιμουμ τις συναναστροφές τους, ή η επαναφορά μασκών σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χωρίς χρειάζεται να είναι σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. «Το λοκντάουν ή τα τοπικά λοκντάουν είναι το έσχατο μέτρο, πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν τα ηπιότερα μέτρα» διευκρίνισε.

Έδωσε έμφαση στην τρίτη δόση, και στους εμβολιασμούς των άνω των 50 ετών. Όπως ανέφερε οι πιθανότητες να νοσήσει κάποιος βαριά αφού έχει κάνει την τρίτη δόση είναι ελάχιστες, μεταξύ 0 και 2 με 3%, ενώ οι πιθανότητες να πεθάνει κάποιος είναι απειροελάχιστες.

«Με αύξηση του ποσοστού εμβολιασμένων θα αποκλιμακωθεί η κατάσταση και με την προϋπόθεση να μην έχουμε ακόμα πιο επικίνδυνη παραλλαγή από τη Δέλτα, δίνω όμως μικρές πιθανότητες για πιο επικίνδυνη παραλλαγή. Ο μίσος πληθυσμός του πλανήτη, 1 στους 2 έχουν εμβολιαστεί» τόνισε.

με πληροφορίες από avgi.gr

Leave a Reply

fourteen − 5 =

Top