Είστε εδώ
Home > FAQ news > Πυρά Τζανακόπουλου σε Μητσοτάκη για τη στάση του στο ΕΛΚ: Αντί να στηρίξει τη χώρα του, την δυσφημεί και “στηρίζει” Όρμπαν και Κουρτς!

Πυρά Τζανακόπουλου σε Μητσοτάκη για τη στάση του στο ΕΛΚ: Αντί να στηρίξει τη χώρα του, την δυσφημεί και “στηρίζει” Όρμπαν και Κουρτς!

Επίθεση στον Κυρ. Μητσοτάκη εξαπέλυσε με δήλωσή του ο Δημ. Τζανακόπουλος, το απόγευμα της Τετάρτης:

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε νωρίτερα σειρά επαφών είχε σήμερα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Σάλτσμπουργκ. Ο προέδρος της ΝΔ συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Αλεξάντερ Στουμπ. Οι συζητήσεις επιστράφηκαν γύρω από τις προοπτικές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ενόψει και των επικείμενων ευρωεκλογών.

Σε δήλωσή του, η οποία προκάλεσε την παραπάνω αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, πως πρώτη προτεραιότητα της Ευρώπης σήμερα είναι να προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες της, επισημαίνοντας πως και η αποτελεσματική συ-φύλαξη των συνόρων πρέπει να αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε, ταυτιζόμενος πλήρως με την ακροδεξιά ρητορική, πως δυστυχώς, σήμερα, η Ελλάδα είναι ουσιαστικά απούσα από αυτή τη συζήτηση για τρεις λόγους: «Ο πρώτος λόγος είναι ότι η έννοια της ασφαλούς φύλαξης των συνόρων, απλά, δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της σημερινής κυβέρνησης. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση εξακολουθεί να μην αποδέχεται την ουσιαστική διάκριση μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών. Και ο τρίτος λόγος είναι ότι δυστυχώς, επί της σημερινής κυβέρνησης, δημιουργήθηκε το κολαστήριο της Μόριας, το οποίο προσβάλλει κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό. Και αυτό παρότι έχουν διατεθεί για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, εκατοντάδες εκατομμύρια, τα οποία όμως φαίνεται ότι έχουν χαθεί στους σκοτεινούς διαδρόμους της κυβερνητικής αδιαφάνειας» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: left.gr

Leave a Reply

Top