Είστε εδώ

«Πυρά» ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη για την προφυλάκιση Μπελέρη: «Αντί να επενδύσει σε έναν επωφελή διάλογο, προτίμησε να κάνει φιέστες με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας»

Προκλητική χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του την προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου της Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, ενώ κάνει λόγο για γεγονός που δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες και ερωτήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκτοξεύει τα βέλη του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τονίζοντας πως ο πρωθυπουργός «οφείλει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό και στον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό, διότι αντί να επενδύσει σε έναν συντεταγμένο, αμοιβαία επωφελή ελληνοαλβανικό διάλογο, διεκδικώντας απτή πρόοδο στα δικαιώματα της μειονότητας, προτίμησε να κάνει φιέστες με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας με στόχο επικοινωνιακά και πολιτικά οφέλη».

To πρωτοδικείο Αυλώνας αποφάσισε την προφυλάκιση του υποψήφιου δημάρχου της Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και την μεταφορά στις φυλακές των Τιράνων. Ο Μπελέρι αναμένεται να ασκήσει έφεση. Σημειώνεται ότι για να βγει κάποια άλλη απόφαση απαιτείται τουλάχιστον μια βδομάδα.

Το δικαστικό σώμα θα ανακοινώσει αργότερα μετά το πέρας δεκαημέρου την απόφαση για τον έτερο συλληφθέντα Παντελή Κοκαβέση στο νοσοκομείο των Τιράνων όπου μεταφέρθηκε λόγω προβλημάτων υγείας, ο οποίος συνελήφθη και αυτός μετά τον Μπελέρη και πριν περίπου ένα χρόνο είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει προσαχθεί, σε άλλο περιστατικό, κι άλλος ένας ομογενής υποψήφιος ο Βλαδίμηρος Κούμης, υποψήφιος δήμαρχος Λουκόβου, και ωστόσο δεν είναι γνωστό εάν εξακολουθεί να κρατείται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει ότι στήριξε και θα συνεχίζει να στηρίζει την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ. «Το μήνυμα, όμως, πρέπει να είναι σαφές: προϋπόθεση για να προχωρήσει η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας είναι να σεβαστεί το κράτος δικαίου, καθώς και τα περιουσιακά δικαιώματα και δικαιώματα αυτοπροσδιορισμού της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας – κριτήρια που αποτυπώθηκαν για πρώτη φορά ρητά σε ευρωπαϊκό επίπεδο στα Συμπεράσματα του Συμβουλίου ΕΕ της 18/6/2019, μετά από αγώνα της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουρκία: Παρέμβαση του Εκλογικού Συμβουλίου λίγες ώρες πριν τις προεδρικές εκλογές τα αλλάζει όλα: Παράταση στην παραμονή Ερντογάν και β’ γύρος …

Οι ελληνοαλβανικές και οι ευρωαλβανικές σχέσεις μπορούν να προχωρήσουν μόνο σε αμοιβαία επωφελή βάση, στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς και συντεταγμένου διαλόγου, απέναντι σε λογικές εθνικισμού, χωρίς μαξιμαλισμούς και προκλήσεις», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στο μεταξύ ο Φρέντι Μπελέρης σε ανάρτησή του στον προσωπικό το λογαριασμό αναφέρει: Τώρα είναι η ώρα!! Σας χρειάζομαι όλους δίπλα μου!! Κανείς να μην λείψει από τις κάλπες στις 14 Μαϊου!! Όλοι είμαστε ΕΝΑ και σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την υποστήριξη, την αγάπη σας και την συμπαράσταση σας!! Όλοι μαζί για την αλλαγή!! Για το καλύτερο μέλλον του τόπου μας!!

https://www.facebook.com/belerisf/posts/189586147359344

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη:

Η απόφαση για προφυλάκιση του υποψήφιου της Ομόνοιας για τη θέση του Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, μία μέρα πριν τις τοπικές εκλογές χωρίς να έχουν αναδειχθεί αδιάσειστα στοιχεία εις βάρος του, είναι προκλητική και δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες και ερωτήματα. Ειδικά, δε, μετά τη συστηματική, δημόσια στοχοποίησή του από την αλβανική κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στήριξε και θα συνεχίζει να στηρίζει την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ. Το μήνυμα, όμως, πρέπει να είναι σαφές: προϋπόθεση για να προχωρήσει η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας είναι να σεβαστεί το κράτος δικαίου, καθώς και τα περιουσιακά δικαιώματα και δικαιώματα αυτοπροσδιορισμού της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας – κριτήρια που αποτυπώθηκαν για πρώτη φορά ρητά σε ευρωπαϊκό επίπεδο στα Συμπεράσματα του Συμβουλίου ΕΕ της 18/6/2019, μετά από αγώνα της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ελληνοαλβανικές και οι ευρωαλβανικές σχέσεις μπορούν να προχωρήσουν μόνο σε αμοιβαία επωφελή βάση, στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς και συντεταγμένου διαλόγου, απέναντι σε λογικές εθνικισμού, χωρίς μαξιμαλισμούς και προκλήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό και στον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό, διότι αντί να επενδύσει σε έναν συντεταγμένο, αμοιβαία επωφελή ελληνοαλβανικό διάλογο, διεκδικώντας απτή πρόοδο στα δικαιώματα της μειονότητας, προτίμησε να κάνει φιέστες με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας με στόχο επικοινωνιακά και πολιτικά οφέλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *