Είστε εδώ
Home > FAQ media > «Πυρά» και από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδας για την ΕΥΠ και την παρακολούθηση με τη βούλα Μητσοτάκη ανήλικων προσφυγόπουλων και δημοσιογράφων

«Πυρά» και από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδας για την ΕΥΠ και την παρακολούθηση με τη βούλα Μητσοτάκη ανήλικων προσφυγόπουλων και δημοσιογράφων

Δεν κρύβει την ανησυχία της η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδας, για το μείζον θέμα της παρακολούθησης δημοσιογράφων αλλά και ανήλικων προσφυγόπουλων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελλάδας, με την σφραγίδα του πρωθυπουργού, που πέρασε σχεδόν στα «ψιλά» από την πλειονότητα των ΜΜΕ στη χώρα, παρά την έμμεση παραδοχή του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται πως για το ζήτημα έχει εκδώσει ηχηρή ανακοίνωση – ψήφισμα και η ΕΣΗΕΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε έμμεσα – μετά τις δύο ημέρες «σιγής» – τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών για παρακολουθήσεις από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) πολιτών, που συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία και κατά των εμβολίων, ανθρώπων που εμπλέκονται στο μεταναστευτικό, δημοσιογράφων που κάνουν απλώς τη δουλειά τους, και ανήλικων προσφυγόπουλων.

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος, σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Με ιδιαίτερη ανησυχία διαπιστώσαμε την παρακολούθηση δημοσιογράφων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελλάδος, ΕΥΠ».

Σημειώνει επίσης: «Πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕφΣυν, που δεν έχει διαψευστεί, αποκάλυψε απόρρητα διαβιβαστικά έγγραφα της ΕΥΠ, ένα εκ των οποίων αφορούσε εντολή παρακολούθησης του συναδέλφου μας Σταύρου Μαλιχούδη».

«Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρακολουθούνταν επειδή ερευνούσε μια ιστορία για ένα 12χρονο ανήλικο από τη Συρία, που ζούσε υπό διοικητική κράτηση στην Κω, μαζί με την οικογένειά του. Η Ε.Α.Ξ.Τ. καταδικάζει απερίφραστα την παρακολούθηση δημοσιογράφων σε μια δημοκρατική χώρα, όπως η Ελλάδα, και την αντιμετώπιση των δημοσιογραφικών ερευνών ως πιθανών απειλών. Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να δώσουν άμεσες και ικανοποιητικές απαντήσεις για το θέμα», καταλήγει.

Με πληροφορίες από το documentonews.gr

Leave a Reply

four × 3 =

Top