Είστε εδώ
Home > FAQ media > Ψήφος εμπιστοσύνης στη Ρένα Δούρου και από την Ένωση των Δήμων Αττικής: Η Περιφέρεια να αναλάβει κεντρικός φορέας για τα αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική!

Ψήφος εμπιστοσύνης στη Ρένα Δούρου και από την Ένωση των Δήμων Αττικής: Η Περιφέρεια να αναλάβει κεντρικός φορέας για τα αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική!

Οι Δήμοι της Αττικής καταβάλουν την μέγιστη προσπάθεια για να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα. Επιδιώκουν και επιτυγχάνουν την καλύτερη δυνατή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα ώστε με την κοινή πολιτική βούληση να ξεπερνιούνται οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που αναφέραμε.

Η γνώμη μας είναι ότι απαιτείται άμεσα η παραπάνω νομοθετική ρύθμιση για την απλοποίηση των διαδικασιών και συγκέντρωση των αρμοδιοτήτων σε έναν φορέα που θα έχει και την οικονομική δυνατότητα υλοποίησης και την ευθύνη έγκρισης των προδιαγραφών των αντιπλημμυρικών έργων. Ο φορέας αυτός θα μπορούσε να είναι η Περιφέρεια Αττικής.

Ειδικά για τις περιοχές υψηλού κινδύνου όπως είναι η Δυτική Αττική, η Δυτική Αθήνα και οι Δήμοι του Πειραιά ζητάμε την ένταξη του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού τους σε διαδικασίες fast track, ώστε να απλοποιηθούν και να επιταχυνθούν οι απαραίτητες διαδικασίες έτσι ώστε να μειωθεί κάτω από το μισό ο χρόνος μέχρι την υλοποίηση των έργων που σχετίζονται με κρίσιμες υποδομές.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στις οικογένειες των θυμάτων και στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών, προς τους οποίους εκδηλώνεται ήδη κύμα έμπρακτης στήριξης από πολίτες και Δήμους της Αττικής”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής ΕΔΩ

Leave a Reply

Top