Είστε εδώ

Πρωτο … “δειγμα ζωής”, από Μέρκελ! Υφ.Οικ της Γερμανίας: Μερκελ και Τσίπρας μοιράζονται … “κοινές αιτίες ανησυχίας” !

«Ο Αλέξης Τσίπρας και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μοιράζονται κοινές αιτίες ανησυχίας στο εσωτερικό αντίστοιχα και αντιμετωπίζουν παρόμοιες διεθνείς πιέσεις, γεγονός που ενδέχεται να καταστήσει λιγότερο πιθανή την επανάληψη μιας κρίσης όπως αυτή που είχε σημειωθεί πέρυσι όσον αφορά το πρόγραμμα στήριξης». Η δήλωση αυτή με πολλούς πολιτικούς και εξισορροπιστικούς … αστερίσκους, ανήκει στον υφυπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Γενς Σπαν, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
Ο ίδιος φερεται να εμφανιστηκε ως “Βέβαιος πως Αθήνα και δανειστές θα καταλήξουν σε συμφωνία για την αξιολόγηση …”!  “Προφανώς χρειάζεται πάντα να δοθεί και να κριθεί μια μάχη όταν πρόκειται για την Ελλάδα», σχολίασε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γενς Σπαν, ” αλλά έχω τη βεβαιότητα ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία», συμπλήρωσε ο ίδιος. Και προφανως σε αυτή του την πεποίθηση σημαντικο ρόλο πρέπει να παίζει και η εκτίμησή του ότι ” Πάνω από 1 εκατομμύριο μετανάστες έχουν μπει στην ΕΕ από το 2015, στη σοβαρότερη κρίση προσφύγων μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η οποία περιπλέκει τις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα για την οικονομική βοήθεια, καθώς η Ελλάδα αποτελεί το σημαντικότερο σημείο διέλευσης των μεταναστών και τη Γερμανία τον τελικό προορισμό επιλογής των περισσότερων εξ αυτών”, όπως σημειώνει στο Bloomberg.
Για όσους τωρα έχουν απορίες για το βαθυτερο αιτιο της ξαφνικής παρουσίας του κ Γενς Σπαν … στο ελληνικο ζήτημα, να διευκρινιστεί, ότι παρότι είναι πολιτικός υφιστάμενος του κ Σόιμπλε, θεωρείται ο άνθρωπος της κ Μέρκελ στο … κάστρο του Γερμανού Υπ Οικ. Με αυτη την έννοια μόνο τυχαίο δεν είναι το ξαφνικο “παρών” που δίνει στην υπόθεση καθώς και οι επισήμανσή του, περί συνδεσης της παραμέτρου των προσφύγων στην εξίσωση της ελληνικής αξιολόγησης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *