Είστε εδώ

Πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση υπάρχει ανησυχία για την καταμέτρηση! Στο 31,52% η συμμετοχή στις 13.30 … Τα φορτώνει στους εκλογικούς αντιπροσώπους το ΥΠΕΣ

Της ΝΔ …. έγινε! Το επιτελικό κράτος κατάφερε νέο εκλογικό “φιάσκο” που φέρνει στο νου εκείνο των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ που έκανε το θαύμα του και εβγαλε πρόεδρο τελικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Αστείες δικαιολογίες και μετάθεση ευθυνών στους δικαστικούς αντιπροσώπους από το υπουργείο Εσωτερικών για το επιτελικό φιάσκο με το σύστημα με τα τάμπλετ. Παρά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις πριν ανοίξουν οι κάλπες, το πρώτο στοιχείο της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης, η συμμετοχή των πολιτών, δόθηκε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, σχεδόν 4 ώρες μετά από την ώρα που είχε προσδιοριστεί αρχικά.

Σε ενημέρωση που έκανε, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης τα «μάσησε» στην προσπάθειά του να απαντήσει γιατί τελικά δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τη συμμετοχή στις 10.30, όπως είχε ανακοινωθεί. «Επιχειρήσαμε να δώσουμε αποτέλεσμα κοντά στις 11, αλλά το δείγμα ήταν πολύ μικρό» ψέλλισε, δείχνοντας ως υπεύθυνους τους δικαστικούς αντιπροσώπους ότι δεν έστειλαν τα σχετικά στοιχεία στο στενό «παράθυρο» 10-10.30 που τους είχε δοθεί.

«Έφταιγε ο συντονισμός του ανθρώπινου παράγοντα» επανέλαβε λίγο αργότερα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, μεταθέτοντας για την επόμενη ενημέρωση στις 17.00 για αξιόπιστα στοιχεία.

Σύμφωνα με τον γ.γ. του ΥΠΕΣ, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπήρχαν στις 13.30 από σχεδόν το 80% των εκλογικών τμημάτων, η συμμετοχή των πολιτών στις κάλπες φτάνει το 31,52%.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *