Είστε εδώ
Home > FAQ news > Προσοχή! Δεν θα το δείτε στα κανάλια… “Δάνειο 200 εκατ. ευρώ για άχρηστα εμβόλια που έγιναν Καγιέν, Συνεδρια, Συμπόσια, Κρουαζιέρες, χορηγείες, πεντάστερα και … Ray Ban!

Προσοχή! Δεν θα το δείτε στα κανάλια… “Δάνειο 200 εκατ. ευρώ για άχρηστα εμβόλια που έγιναν Καγιέν, Συνεδρια, Συμπόσια, Κρουαζιέρες, χορηγείες, πεντάστερα και … Ray Ban!

Εμβόλια για τύπο γρίπης που δεν πέρασε ποτέ ουτε τράνζιτ από την Ελλάδα και που έφταναν για να καλύψουν όχι τα 8 εκατ των Ελλήνων αλλά την ήπειρο της Αφρικής, παραγγέλθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα χρόνια με τις παχιές αγελάδες και τους ατσαλάκωτους “γκαούτσος” της πολιτικής σκηνής με τα μαυρα Ray Ban!

Ανέφερε χαρακτηριστικά o Αν Υπ Υγείας Παύλος Πολάκης, το πρωί στο ρ/σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ και τον Στάθη Σχινά, ότι μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ αγοράστηκαν δεκάδες εκατομμύρια εμβόλια για τη γρίπη, που θα μπορούσαν να καλύψουν όλη την Αφρική, όταν ήδη τα αποτελέσματα της επιδημίας σε άλλες χώρες είχαν δείξει ότι δεν ήταν τόσο σημαντική όσο αναμενόταν.

Με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου δανειοδοτήθηκε με 200 εκατ. ευρώ για να αγοραστούν τα συγκεκριμένα εμβόλια, από τα οποία τελικά για την αγορά τους χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα 50 εκατ. ευρώ και τελικά τα εμβόλια στην μεγάλη τους πλειοψηφία καταστράφηκαν, αφού δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Τα υπόλοιπα 150 εκατ. ευρώ κατέληξαν να χρηματοδοτήσουν διάφορες χορηγίες, συνέδρια, συμπόσια, εκδηλώσεις, «με λίγα λόγια γλεντήθηκαν», όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Μάλιστα κατά την ίδια περίοδο της έξαρσης της επιδημίας γρίπης, διεθνώς, το ΚΕΕΛΠΝΟ προχώρησε και σε αγορά θερμικών καμερών για τα αεροδρόμια και άλλα σημεία εισόδου στην χώρα μας.

Ενώ η ακριβότερη κάμερα σήμερα τιμολογείται στα 10.000-12.000 ευρώ, εμείς τότε τις αποκτήσαμε με 220.000-230.000 καθεμία, όπως είπε ο Παυλος Πολάκης

Πηγή: left.gr

Leave a Reply

twelve + four =

Top