Είστε εδώ
Home > FAQ news > Προσλήψεις με “άρωμα” εκλογών! Που και πότε ( οι θέσεις μέσω ΑΣΕΠ )

Προσλήψεις με “άρωμα” εκλογών! Που και πότε ( οι θέσεις μέσω ΑΣΕΠ )

Όπως επισημαίνει ρεπορτάζ της Παναγιώτας Μπίτσικα στο documentonews.gr, σε μαζικές προσλήψεις 1358 συμβασιούχων στους δήμους προχωρά η κυβέρνηση, σε μια κίνηση που ενισχύει την φημολογία της “εκλογολογίας”, με δεδομένο μάλιστα και την τραγική υστερηση εσόδων στα Δημόσια Ταμεία, πράγμα που οδήγησε ήδη το ΥΠΟΙΚ να πάρει πίσω μονομερώς την εξαγγελθείσα επιστροφή αναδρομικών στους συνταξιούχους που δικαιώθηκαν από το ΣτΕ και να την μεταθέσει για τον Οκτώβριο και βλέπουμε…

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η τακτική της κάλυψης θέσεων με συμβάσεις και όχι με μόνιμους διορισμούς συνεχίζεται, αν και υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού σε καίριες θέσεις λειτουργίας των φορέων . Εγκρίθηκε η σύναψη 1.358 συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα στους δήμους, για χρονικό διάστημα έως 8 μήνες. Την απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος (αρ.πρωτ. 29063/13.5.2020), με βάση τις εισηγήσεις των Συντονιστών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για την έγκριση θέσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ανταποδοτικού χαρακτήρα για το έτος στους φορείς αρμοδιότητάς τους.

Δεν λείπουν οι εκτιμήσεις που βλέπουν πίσω από τέτοιου είδους αποφάσεις, κινήσεις με πολιτική διάσταση, εντάσσοντάς τες στην μακρόσυρτη εκλογολογία που έχει πλέον ενταθεί. Από την πρόσληψη 1358 εργαζομένων προκαλείται δαπάνη 12.735.324 ευρώ, η οποία επιβαρύνει τους δήμους και θα αντιμετωπισθεί αποκλειστικά από ίδια έσοδα ανταποδοτικού χαρακτήρα που αυτοί εισπράττουν, για τις αντίστοιχες με την πρόσληψη παρεχόμενες υπηρεσίες.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασία ΑΣΕΠ, κατά προτεραιότητα, μέσω μοριοδότησης και κριτηρίων που ορίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 2190/1994, όπως ισχύει και τις όμοιες του άρθρου 9 του ν. 3812/2009, όπως ισχύει.

Ακολουθεί ο πίνακας με τις θέσεις ανά δήμο με βάση την απόφαση για πρόσληψη 1358 οκταμηνιτών σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των δήμων σε ΟΤΑ α’ βαθμού:

One thought on “Προσλήψεις με “άρωμα” εκλογών! Που και πότε ( οι θέσεις μέσω ΑΣΕΠ )

Leave a Reply

20 − 18 =

Top