Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Πρόωρες εκλογές βλέπει και ο Γ. Κουρτάκης μετά την επικράτηση Ανδρουλάκη – Γιατί αποθεώνει τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και προειδοποιεί τον… Κυρ. Μητσοτάκη

Πρόωρες εκλογές βλέπει και ο Γ. Κουρτάκης μετά την επικράτηση Ανδρουλάκη – Γιατί αποθεώνει τον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και προειδοποιεί τον… Κυρ. Μητσοτάκη

Πρόωρες εκλογές μετά την επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη στο ΚΙΝΑΛ βλέπει κι ο γνωστός φιλοκυβερνητικός δημοσιογράφος και εκδότης Γιάννης Κουρτάκης (Όμιλος Παραπολιτικά), επιβεβαιώνοντας και το ρεπορτάζ του TheFaq από την προηγούμενη Δευτέρα που ανέφερε ότι η εκλογή Ανδρουλάκη θα «κλείδωνε» την απόφαση του Πρωθυπουργού για προσφυγή σε πρόωρες κάλπες τον Μάιο.

Αν και ο Γιάννης Κουρτάκης αναφέρεται σε πιθανό χρόνο διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, η αλήθεια είναι ότι με δεδομένο για τον Κυρ. Μητσοτάκη πως ο Ν. Ανδρουλάκης δεν θα συνεναίσει ποτέ σε πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης, μπαίνει άμεσα στον πειρασμό να «κάψει» την απλή αναλογική και να οδηγήσει σε διπλές εκλογές μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Αν και ο Γ. Κουρτάκης στη στήλη του Big Mouth στο site powegame.gr, αναφέρει βασικά ότι η εκλογή του Ν. Ανδρουλάκη θα προκαλέσει «τεράστιο πονοκέφαλο» στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, εντούτοις χτυπάει «καμπανάκι» για τον Κυρ. Μητσοτάκη, και ταυτόχρονα αποκαλύπτει (ή… υποδεικνύει;) πως οι πρόωρες εκλογές είναι στα σενάρια του Μητσοτάκη για το φθινόπωρο.

Γράφει, αναλυτικά, ο Γ. Κουρτάκης:

«Ο πρόεδρος Κυριάκος όπου κάτσει και όπου σταθεί, κρίνει σκόπιμο να μας πει, ότι δεν σκέφτεται την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Θα έχει τους λόγους του, που έχω την αίσθηση ότι όσο περνά ο χρόνος τους συμμερίζονται ολοένα και λιγότεροι, εντός και εκτός κυβέρνησης. Στην πολιτική τίποτα δεν είναι στατικό. Ούτε και τα όσα λένε οι πρωθυπουργοί και δη για τις εκλογές. Πάντως έχω την αίσθηση ότι η χθεσινή εκλογή Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ, σταδιακά θα μεταβάλλει τις σκέψεις του Μητσοτάκη σε σχέση με τις εκλογές.

Και αυτό γιατί αν σε κάτι ξεχωρίζει ο νέος αρχηγός είναι στην οργανωτική του ικανότητα. Αυτό άλλωστε φάνηκε και κατά την πρόσφατη εκλογική διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ, που κατάφερε να επικρατήσει ακόμη και στη γενέτειρα των Παπανδρέου – Λοβέρδου, που είναι η Αχαΐα. Ο Ανδρουλάκης αν του δώσει χρόνο ο Μητσοτάκης, θα οργανωθεί σε όλα τα επίπεδα, ενώ θα έχει και μια κάβα, που θα ξεκινά από το 7% με 9% και θα σχετίζεται με το εκλογικό σώμα της Κρήτης (εντός και εκτός νησιού). Σε κάθε περίπτωση, η ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ προσεχώς ΠΑΣΟΚ, εκ των πραγμάτων αλλάζει και τα δεδομένα, αλλά και τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού.

Η εκλογική επικράτηση Ανδρουλάκη, εκτός όλων των άλλων (που δεν είναι και λίγα) δημιουργεί τεράστιο πονοκέφαλο πρωτίστως στον Τσίπρα. Όχι ότι αργά ή γρήγορα δεν θα έχει πρόβλημα και ο πρόεδρος Κυριάκος. Ωστόσο, εκεί που θα κάνει πάρτι ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι στη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι γνωρίζουν τον χώρο εκτιμούν ότι σύντομα αυτό θα καταγραφεί και στις πρώτες δημοσκοπήσεις. Αντικειμενικά, πρόβλημα θα αντιμετωπίσει και ο Μητσοτάκης, αφού εν μέσω ακρίβειας θα έχει να αντιμετωπίσει ένα σκληρό λαϊκιστή πολιτικό. Αν μάλιστα ο Ανδρουλάκης έχει χρόνο μπροστά του, να με θυμηθείτε ότι θα κάνει τεράστια ζημιά και στη ΝΔ».

Αφήστε μια απάντηση

Top