Είστε εδώ
Home > FAQ news > Προκλητική επίθεση της Άγκυρας στον Τσίπρα και απειλές ότι θα “πακετάρουν τους πραξικοπηματίες και θα τους πάνε στην Τουρκία”

Προκλητική επίθεση της Άγκυρας στον Τσίπρα και απειλές ότι θα “πακετάρουν τους πραξικοπηματίες και θα τους πάνε στην Τουρκία”

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ σήμερα το απόγευμα μετά το υπουργικό συμβούλιο σε συνέντευξη εφ όλης της ύλης αναφέρθηκε και στην αποφυλάκιση των 4 εκ των 8 Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα αφού διέφυγαν την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος με ελικόπτερο.

“H Ελλάδα που έχει υποφέρει από πραξικοπήματα υποστηρίζει και υποθάλπει τους πραξικοπηματίες της οργάνωσης του Γκιουλέν. Αυτό δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε. Με κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει στην Eλλάδα ο κύριος πρωθυπουργός της, αμέσως μετά το πραξικόπημα, είχαμε ένα θετικό κλίμα ότι αυτοί θα εκδοθούν στην Τουρκία. Ομολογουμένως είχαμε ελπίδες. Σκεφθήκαμε ότι ο κ. Τσίπρας κρατάει τον λόγο του. Αλλά στην πορεία είδαμε ότι με την ενεργοποίηση των δικαστικών μηχανισμών αυτοί οι πραξικοπηματίες δεν εκδόθηκαν”.

Συνέχισε λέγοντας πως μπορεί η Eλλάδα να μην τους εξέδωσε ή ακόμη να τους εξασφαλίσει και άλλες δυνατότητες και σωματοφύλακες και πρόσθεσε ότι “μπορεί να τους υποθάλπει όπως κάνουν και κάποιες άλλες χώρες. Ότι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε”.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι και οι υπόλοιποι 4 Τούρκοι στρατιωτικοί που κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα στο Ολυμπιακό Χωριό αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι, με αποτέλεσμα να ανοίγει έτσι ο δρόμος για άσυλο στους οκτώ συνολικά Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016, όπως γράφει η Μαρία Δήμα στην efsyn.gr.

Οι τέσσερις τελευταίοι στρατιωτικοί αποχώρησαν λόγω παρέλευσης του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης (18μηνο), ενώ πλέον θα διαμένουν σε απόρρητη τοποθεσία, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόσφατα κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα η χορήγηση ασύλου στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο είχαν έρθει στην Ελλάδα.

Η απόφαση αυτή της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους, καθώς κρίθηκε με το θεσμό της πιλοτικής δίκης. Κατά συνέπεια πρέπει να χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα -κατ’ αρχήν στον συγκυβερνήτη-, προκειμένου να μεταβούν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, όπως οι ίδιοι έχουν εκφράσει την επιθυμία τους, μέσω των συνηγόρων τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, efsyn.gr

Leave a Reply

Top