Είστε εδώ
Home > FAQ news > Προκαλεί ασταμάτητα η Άγκυρα- Απειλεί με νέο κύμα προσφύγων προς την Ελλάδα και μιλά για ελληνική προβοκάτσια στο Αιγαίο

Προκαλεί ασταμάτητα η Άγκυρα- Απειλεί με νέο κύμα προσφύγων προς την Ελλάδα και μιλά για ελληνική προβοκάτσια στο Αιγαίο

Τυχαίο; Προφανώς όχι. Λίγες μέρες μετά το σκηνικό με την κατάληψη ελληνικού εδάφους από τους τούρκους στρατοχωροφύλακες στο Μελισσοκομείο Έβρου, η ‘Αγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις.

Ο  Μεβλούτ Τσαβούσογλου και χωρίς να απειλεί -όπως ισχυρίζεται, δηλώνει πως μετά το τέλος της πανδημίας πάλι θα υπάρχει μεταναστευτικό κύμα προς την Ελλάδα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο της DIM TV, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στο προσφυγικό υπήρχαν πρόσφυγες που πήγαν στα σύνορα με την Ελλάδα. Λόγω της πανδημίας αυτό σταμάτησε. Δεν το λέω ως απειλή, όμως μετά την πανδημία οπωσδήποτε πάλι οι πρόσφυγες θα θελήσουν να φύγουν και να πάνε εκεί».

«Εμείς στείλαμε το εξής μήνυμα πως με αφορμή την πανδημία αν πείτε πως δεν χρειαζόμαστε την Τουρκία τότε να ξέρετε πως η πανδημία θα τελειώσει όμως το προσφυγικό ζήτημα θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια. Τότε σας παρακαλώ τότε να μην χτυπήσετε την πόρτα μας. Στόχος μας είναι η καλή συνεργασία και βεβαία μια συνεργασία που όλοι θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους», δηλώνει, μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας πως το προσφυγικό είναι ένα κοινό ζήτημα με την Ε.Ε.

Την ίδια ώρα για παρενοχλήσεις εναντίον της Τουρκίας στο Αιγαίο, τις τελευταίες ημέρες, έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σημειώνοντας ότι αποτελούν «σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια».

Κατά την διάρκεια ομιλίας του σε ναυτική βάση στην Αλεξανδρέττα σήμερα, Κυριακή, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος υπουργός δήλωσε:

«Παρά όλες τις προσπάθειες την κατανόηση και την υπομονή για τις σχέσεις καλής γειτονίας, δεν υπάρχει καμία εξήγηση για τις παρενοχλήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο Αιγαίο. Αυτές είναι σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια. Δεν υπάρχει όφελος γι’ αυτούς» δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία προσπαθεί να επιλύσει το θέμα στο πλαίσιο του διαλόγου και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει. «Έχουμε κάνει κάθε προσπάθεια να επιλύσουμε τα περιστατικά μέσα στο πλαίσιο του διαλόγου και της αμοιβαίας κατανόησης και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μετά από αυτά» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.-

με πληροφορίες από topontiki.gr, kathimerini.gr

Leave a Reply

4 × 3 =

Top