Είστε εδώ
Home > FAQ news > Προφητεία … Αλέξη: «Όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο των off shore κατέληξε στην κόλαση της πολιτικής»!

Προφητεία … Αλέξη: «Όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο των off shore κατέληξε στην κόλαση της πολιτικής»!

Στον απόηχο της είδησης που εμπλέκει τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα Paradise Papers έγινε η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πουθενά στον κόσμο, ούτε και στην Ελλάδα, δεν κέρδισε η Siemens εκλογές, είπα την Παρασκευή στη Βουλή. Σήμερα θα ήθελα να συμπληρώσω αυτή τη φράση με το εξής: Όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο της φορολογίας δεν απέφυγε στο τέλος να καταλήξει στην κόλαση της πολιτικής. Ας το έχουν αυτό κάποιοι καλά στο μυαλό τους. Και όσοι είδαν το όνομά τους ή το όνομα συγγενών τους -για τους οποίους έχουν ακέραια την πολιτική ευθύνη- στους καταλόγους που δημοσιεύτηκαν, χρωστούν πειστικές εξηγήσεις. Τις περιμένουμε μαζί με όλο τον ελληνικό λαό» είπε με νόημα ο πρωθυπουργός.

Έστειλε, δε, μήνυμα ότι «σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές θα τη βρούμε την άκρη για όσους έχουν παρκάρει τα χρήματά τους σε παραδείσους» καθώς «κανένας παράδεισος δεν είναι τόσο μακρινός που να μην μπορούμε να τον φτάσουμε, αν έχουμε τη θέληση. Κι εμείς την έχουμε».

«Ενθαρρύνουμε τα κινήματα αντίστασης σ’ αυτό το αίσχος, τις τολμηρές δημοσιογραφικές πρωτοβουλίες, που αποκαλύπτουν πτυχές του τεράστιου σκανδάλου», πρόσθεσε και σημείωσε πως «είναι πιο θλιβερό και πιο εξοργιστικό, όταν μέσα στους καταλόγους της χρυσής ντροπής φιγουράρουν ονόματα και αποκαλύψεις που ρίχνουν βαριά σκιά στο πολιτικό προσωπικό της χώρας».

«Εδώ δεν μιλάμε για κόμματα. Μιλάμε για κομμάτια και θρύψαλα. Κομμάτια και θρύψαλα κάθε υπόνοιας ήθους και πολιτικής καθαρότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε και για την τρίτη αξιολόγηση, τη διανομή κοινωνικού επιδόματος και το ζήτημα ασφάλειας των πολιτών.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είπε ότι τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς κανένα πρόσθετο μέτρο «απογοητεύοντας τις Κασσάνδρες, τους πηχυαίους τίτλους των μέσων ενημέρωσης της διαπλοκής και τις τελευταίες ελπίδες του κ. Μητσοτάκη».

Όπως σημείωσε, «η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει με τους εργαζόμενους να επανέρχονται πρώτοι στη σειρά κατάταξης κατά την εξόφληση οφειλών από επιχειρήσεις, δηλαδή, πάνω από τις τράπεζες, το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά Ταμεία, με τη διάσωση και την επέκταση του ταμείου των δημοσιογράφων, με τη συμφωνία για τις συντάξεις χηρείας, η ύπαρξη κατώτατου πλαφόν στο ύψος της εθνικής σύνταξης τόσο για τον, ή την σύζυγο, όσο και για τα τέκνα, με τη συμφωνία για τη ρύθμιση των οφειλών ύψους από 20.000 ως 50.000 ευρώ, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού, με δυνατότητα 120 δόσεων, και με κούρεμα των προσαυξήσεων της τάξης του 85%».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει και φέτος στη διανομή κοινωνικού μερίσματος, για τη στήριξη των πιο αδύναμων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, το οποίο -όπως είπε- θα είναι μεγαλύτερο από πέρυσι «κι αυτό θα είναι μια ακόμα μεγάλη απογοήτευση για την αντιπολίτευση και τα “εξαπτέρυγά” της»

Τα αναλυτικά στοιχεία για το κοινωνικό μέρισμα θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, γνωστοποίησε και εξέφρασε την ελπίδα «φέτος ο κ. Μητσοτάκης να μην εκτεθεί με τον τρόπο που εκτέθηκε πέρυσι, όταν καταψήφισε το κοινωνικό μέρισμα στη Βουλή και όταν, καθαρά για λόγους μικροπολιτικής, προσπάθησε με υπόγειους και ανέντιμους τρόπους να προκαλέσει την επέμβαση των Θεσμών για την ακύρωσή του».

Όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών -θέμα που βρίσκεται ψηλά στη «γαλάζια» ατζέντα- ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση εγγυάται απολύτως την ασφάλεια του συνόλου των πολιτών και, ταυτόχρονα, εγγυάται τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του καθενός ξεχωριστά»

«Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε κλέφτες κι αστυνόμους με τον κ. Μητσοτάκη. Τελεία και παύλα», πρόσθεσε και τόνισε ότι η θετική εικόνα που έχει πλέον διαμορφωθεί στη χώρα «προκαλεί ακροδεξιό τυχοδιωκτικό αμόκ στη Νέα Δημοκρατία».

Κατηγόρησε, τέλος, την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «εξαντλεί τον ρόλο της σε μια τρομολαγνική τακτική». «Τελικά, η ίδια Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη έχει γίνει τοξική, έχει υποτάξει το ύφος, το ήθος, τις τακτικές, και τις πρωτοβουλίες της σε δυνάμεις της άκρας δεξιάς και της άκρας ανοησίας», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: efsyn.gr

One thought on “Προφητεία … Αλέξη: «Όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο των off shore κατέληξε στην κόλαση της πολιτικής»!

  1. “η κυβέρνηση εγγυάται απολύτως την ασφάλεια του συνόλου των πολιτών και, ταυτόχρονα, εγγυάται τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του καθενός ξεχωριστά»
    Κορυφαίος πολιτικός λόγος! Που συνοδεύεται και από πράξη. Περίπου το ίδιο είχε πει και στη Βουλή την Παρασκευή. . Κανένας τυχοδιώκτης “άριστος” δε μπορεί να τον φτάσει. Διδάσκει πολιτική ο πρωθυπουργός.

Leave a Reply

Top