Είστε εδώ
Home > FAQ news > Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Χαμός με τα 3 εμβάσματα της Novartis στο ζεύγος Ράικου (pics)! ΝΔ και ΚΙΝΑΛ καταγγέλουν Τουλουπάκη για επιλεκτική αποστολή εγγράφων – Σε εξέλιξη η κατάθεση της Ελένης Ράικου

Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο: Χαμός με τα 3 εμβάσματα της Novartis στο ζεύγος Ράικου (pics)! ΝΔ και ΚΙΝΑΛ καταγγέλουν Τουλουπάκη για επιλεκτική αποστολή εγγράφων – Σε εξέλιξη η κατάθεση της Ελένης Ράικου

Και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάθεση στην προανακριτική επιτροπή για τον Δημ Παπαγγελόπουλο της πρώην εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Ράικου, νωρίτερα σημειώθηκε ένταση, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία δια του μέλους της επιτροπής Θ. Πλεύρη, διαμαρτυρήθηκε γιατί, γιατί όπως υποστηρίζει η πλειοψηφία, η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα αποστολής εγγράφων της πλειοψηφίας κι απέστειλε μονάχα έγγραφα που ζήτησε ο Σπύρος Λαππας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αντίστοιχη καταγγελία κατά τις ίδιες πηγές, προχώρησε και το Κίνημα Αλλαγής δια του Βασίλη Κεγκέρογλου. (πηγή: newpost.gr )

Πιο συγκεκριμένα κατά το ενημερωτικό σημείωμα που διαβίβασε στην Προανακριτική Επιτροπή η Εισαγγελία Κατά της Διαφθοράς, στις 15/12/2008 η Novartis καταθέτει 1.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό όπου δικαιούχοι φαίνονται ο  συζύγος της εισαγγελέας Εφετών (Καρνέζης Λάζαρος του Λεωνίδα)  και η ιδία. (Ράϊκου Ελένη του Γεωργίου )

Στις 27/9/2010 από τον ίδιο λογαριασμό της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας πιστώνονται άλλα 1.000 ευρώ .

Επίσης, στις 19/2/2014 σε λογαριασμό που διατηρεί ο σύζυγος και η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς στην τράπεζα Eurobank, η φαρμακευτική Αstellas Pharmaceuticals καταθέτει 3.000 ευρώ.

Η κ Ράϊκου όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της επιτροπής για τα εμβάσματα απάντησε:
“Θέλω να με ενημερώσετε για τα εμβάσματα, εγώ ξέρω μόνο για ένα”

Στη συνέχεια ανέφερε ότι “οι γιατροί έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος σε δεκάδες έρευνες. Όπως και ο άνδρας μου, ο οποίος έλαβε 1020 ευρώ. Αναγνωρίζω μόνο το δεύτερο έμβασμα στις 27/9. Το πρώτο δεν υπάρχει, δεν το ξέρω, δεν το αναγνωρίζω. Και αυτό το έγγραφο είναι δημιούργημα του Παπαγγελόπουλου”.

ΥΓ: Δηλαδή για να το καταλάβουμε, οι βουλευτές ΝΔ και ΚΙΝΑΛ στην προανακριτική, που ζητησαν και επέβαλαν την εξαίρεση Πολάκη και Τζανακόπουλο με αστεία “κωλύμματα” από την διερεύνηση της υπόθεσης, ΔΕΝ θα ρωτήσουν την κ Ράικου γιατι δεν ζήτησε την εξαίρεσή της από την διερεύνηση της Νοβαρτις, ενω ο σύζυγός της είχε τρία ( αριθμός 3 …) χρηματοδοτικά εμβασματα από την φαρμακευτική εταιρεία σε κοινό λογαριασμό με την σύζυγό του; … Ήρεμα ρωτάμε!

Leave a Reply

fifteen + 5 =

Top