Είστε εδώ
Home > FAQ media > ΠΟΣΠΕΡΤ: Συνεχίζει η Διοίκηση της ΕΡΤ τα “μαγειρέματα” και τον εκμαυλισμό συνειδήσεων

ΠΟΣΠΕΡΤ: Συνεχίζει η Διοίκηση της ΕΡΤ τα “μαγειρέματα” και τον εκμαυλισμό συνειδήσεων

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ, επιτίθεται εκ νέου στην Διοίκηση της ΕΡΤ κατηγορώντας της για μεθοδεύσεις στο “εσωτερικό” της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που παραπέμπουν σε “μαγειρέματα” και πρακτικές εκμαυλισμού συνειδήσεων.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

Συνάδελφοι
Επιβεβαιωνόμαστε για άλλη μια φορά σχετικά με την «εν κρυπτώ και παραβύστω» λειτουργία της διοίκησης και σε ότι αφορά στα νέα συστήματα ηλεκτρονικού φακελώματος των εργαζόμενων και την παρακολούθηση και τον έλεγχο του ωραρίου εργασίας.
«Πριν αλέκτωρ φωνήσαι» άρχισαν να φανερώνονται οι σκοποί της διοίκησης σχετικά με τη λειτουργία του «μεγάλου αδελφού» και τα προβλήματα που ανακύπτουν από αυτήν όπως μας καταγγέλλουν συνάδελφοι.

Η αρχή της ίσης μεταχείρισης των εργαζόμενων, παραβιάζεται κατάφωρα, δεδομένου ότι το πρόγραμμα εργασίας και υπερωριακής απασχόλησης δεν είναι αναρτημένο και προσβάσιμο σε όλους, γεγονός που δημιουργεί (πέραν όλων των άλλων) βάσιμες υπόνοιες αν όχι χειροπιαστές αποδείξεις, ότι παραβιάζεται η αρχή της διαφάνειας όχι μόνο ως προς το ποιοί εργάστηκαν και πότε ή ως προς το ποιοί, πότε και πόσο εργάσθηκαν υπερωριακά, αλλά και ως προς το πως έγινε η αποπληρωμή αυτών των υπερωριών.

Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί η προκρούστεια λογική της Γ.Δ ΔΟΥ που εφαρμόζει στους πολλούς ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει την εύνοιά της στους «ημέτερους», μία συμπεριφορά που καταγράφεται στον πρόσφατο υπολογισμό υπερωριακής απασχόλησης ,είτε αυτή πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία, είτε με τηλε-εργασία από το σπίτι; Ένας υπολογισμός που είχε την έγκριση όλης της ιεραρχίας και της επιτροπής διαχείρισης κορονοϊού την οποία απαρτίζουν ανώτατα στελέχη της ιεραρχίας , ενώ κατά απαράδεκτο και πρωτοφανή τρόπο δεν υπήρχε σε αυτήν συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζόμενων.

Εκτός από τις οφειλόμενες απαντήσεις πρέπει εδώ και τώρα να δοθεί εντολή ώστε να πληρωθούν σε ΟΛΟΥΣ τους δικαιούχους ΟΛΑ τα «εξαιρέσιμα» για τα οποία έχουν εργαστεί.
Ως πότε οι εργαζόμενοι θα χρηματοδοτούν υποαμειβόμενοι και από το υστέρημά τους την εταιρεία;

Κύριοι της διοίκησης:

· Γιατί δεν αναρτώνται τα προγράμματα εργασίας και η προγραμματισμένη υπερωριακή απασχόληση όπως ορίζει ο νόμος και οι θεμελιώδεις αρχές της διαφάνειας;
· Γιατί η απρογραμμάτιστη – έκτακτη υπερωριακή απασχόληση δεν αναφέρεται ώστε έστω και εκ των υστέρων να αναμορφώνεται το πρόγραμμα και να γνωρίζουν όλοι ποιοι πως πότε και πόσο δούλεψαν υπερωριακά;
· Γιατί αμφισβητείται ή δεν λαμβάνεται υπ όψη από τους «γκαουλάϊτερ» του συστήματος της διοίκησης, η έγκριση και η υπογραφή της υπηρεσιακής απασχόλησης από την ιεραρχία; Ποιος άραγε τους δίνει το δικαίωμα και την εξουσία να λειτουργούν σαν «χασάπηδες»;
· Γιατί δεν τους ελέγχει κανείς αφού ούτε καν ο ίδιος ο θιγόμενος ως υποκείμενο του «μαγειρέματος» και της καθυστέρησης πληρωμών μπορεί να το πράξει, δεδομένου ότι ούτε το σύστημα του το επιτρέπει;
· Γιατί πρέπει να δώσει εντολή ο ίδιος ο κ. Γαμπρίτσος ώστε να πληρωθούν μερικοί (;) –μερικά από αυτά που δικαιούνται;
· Γιατί γίνονται βλαπτικές μεταβολές σε συναδέλφους χωρίς καμία αιτιολογία με μόνη αυτή του δήθεν «διευθυντικού δικαιώματος»;

Είναι υποχρέωση της εταιρείας η ανάρτηση και η πρόσβαση σε όλους του πλήρους προγράμματος εργασίας στο οποίο με σαφή τρόπο θα φαίνεται τόσο το ωράριο όσο και η προγραμματισμένη υπερωριακή απασχόληση ,το οποίο θα επικαιροποιείται όταν προκύπτουν έκτακτες ανάγκες υπερωριών πέραν των προγραμματισμένων.
Επιβάλλεται να σταματήσουν πλέον οι «άριστοι» να κάνουν «μαλλιά – κουβάρια» τους νόμους και να αυθαιρετούν ερμηνεύοντάς τους κατά το δοκούν, διαλέγοντας συνήθως τις χειρότερες «ερμηνείες» που μπορούν να σκεφτούν και να τις εφαρμόζουν αφαιρώντας εισόδημα που δικαιούνται οι εργαζόμενοι για το οποίο έχουν εργαστεί σκληρά.

Η συνέχιση αυτών των πρακτικών της αδιαφάνειας, της αυθαιρεσίας, της ρουσφετολογίας, και του εκμαυλισμού των συνειδήσεων εις βάρος των εργαζόμενων δεν θα μείνει αναπάντητη

Κάποτε με έλεγαν "Ιανό". Κάπου αλλού με είπαν "α-χειρο-ήθη". Αλλού "κ Διευθυντή"... - Μα ποιος είσαι, τελοσπάντων ;;; - Ήμουν κάποιος άλλος. Μα τώρα άλλαξα, ρόλο... ( Επάγγελμα Ρεπόρτερ, 1975 / Μικελάντζελο Αντονιόνι / Μαρία Σνάιντερ - Τζακ Νίκολσον ) Κύριες και κύριοι, με περηφάνεια σας παρουσιάζω τον ... Χάρη Ζ.! (Και σας υπόσχομαι ... πολλά "όργια σε αυτήν την βίλλα"!).

One thought on “ΠΟΣΠΕΡΤ: Συνεχίζει η Διοίκηση της ΕΡΤ τα “μαγειρέματα” και τον εκμαυλισμό συνειδήσεων

Leave a Reply

seven + one =

Top