Είστε εδώ
Home > FAQ news > Πως τον πετσόκοψε έτσι … Η επίσημη μετάφραση του εξωδικαστικού συμβιβασμού ΗΠΑ – Novartis από το ΥΠΕΞ του Δένδια επιβεβαιώνει ότι η Novartis ομολόγησε διαφθορά στην κυβέρνηση Σαμαρά …

Πως τον πετσόκοψε έτσι … Η επίσημη μετάφραση του εξωδικαστικού συμβιβασμού ΗΠΑ – Novartis από το ΥΠΕΞ του Δένδια επιβεβαιώνει ότι η Novartis ομολόγησε διαφθορά στην κυβέρνηση Σαμαρά …

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η επίσημη μετάφραση του εξωδικαστικού συμβιβασμού ΗΠΑ – Novartis, στον οποίο η ελβετική φαρμακοβιομηχανία ομολογεί -μεταξύ άλλων- τα δυσώδη πεπραγμένα της στην Ελλάδα μέσω της θυγατρικής της, Novartis Hellas.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός αφορά την περίοδο 2012 έως 2015. Άρα, οι ομολογίες της Novartis ως προς τις διεφθαρμένες πρακτικές που εφάρμοσε αφορούν την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Κατά την επίσημη μετάφραση, η Novartis Hellas από κοινού με δύο υπαλλήλους της Novartis Hellas και «άλλους γνωστούς και αγνώστους, εσκεμμένα και σκόπιμα ένωσαν τις δυνάμεις τους, συνωμότησαν, συνέργησαν και συμφώνησαν μαζί και μεταξύ τους να διαπράξουν αδίκημα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών».

Συγκεκριμένα, η φαρμακευτική παραδέχεται ότι «με διεφθαρμένο τρόπο» προέβη σε πράξεις για «προώθηση προσφοράς, υπόσχεσης πληρωμής και εξουσιοδότησης για χορήγηση ειδών αξίας σε αλλοδαπό αξιωματούχο και σε οποιοδήποτε πρόσωπο». Μάλιστα, στην επίσημη μετάφραση σημειώνεται ρητά ότι τα χρήματα δόθηκαν στον εν λόγω αξιωματούχο για:

Α) Να επηρεαστούν οι πράξεις και αποφάσεις του εν λόγω αξιωματούχου.

Β) Να πειστεί ο εν λόγω αξιωματούχος να προβεί σε πράξεις ή παραλείψεις κατά παράβαση των καθηκόντων του.

Γ) Να εξασφαλιστεί ανάρμοστο πλεονέκτημα.

Δ) Να πειστεί ο εν λόγω αξιωματούχος να χρησιμοποιήσει την επιρροή του ενώπιον της «αλλοδαπής κυβέρνησης», δηλαδή της ελληνικής κυβέρνησης, και υπηρεσιών και οργάνων αυτής προκειμένου να επηρεαστούν πράξεις και αποφάσεις της «εν λόγω κυβέρνησης» ώστε να συνδράμουν τη Novartis Hellas. Και υπογραμμίζεται στην επίσημη μετάφραση ως προς τα κίνητρα ότι σκοπός ήταν η εξασφάλιση ή διατήρηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Novartis Hellas. ( Πηγή: documentonews.gr / Άγγελος Προβολισιάνος )

«Ο κ. Δένδιας φρόντισε να τελειώσει οριστικά τα ψέματα των κ.κ. Μητσοτάκη, Σαμαρά και Γεωργιάδη για το σκάνδαλο Novartis», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η επίσημη μετάφραση της μεταφραστικής υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώνει πως ο συμβιβασμός 345 εκατ. δολαρίων της Novartis με τις ΗΠΑ δεν αφορούσε μόνο σε γιατρούς, όπως ψευδώς ισχυρίζεται η ΝΔ, αλλά σε πρακτικές διαφθοράς για τον επηρεασμό αποφάσεων της κυβέρνησης Σαμαρά την περίοδο 2012-2015. Οι μόνες αποφάσεις που παίρνει μία κυβέρνηση και που αφορούν τη Novartis είναι η τιμολόγηση των φαρμάκων της», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας επίσης τα εξής για την επίσημη μετάφραση του εξωδικαστικού συμβιβασμού ΗΠΑ – Novartis που κατατέθηκε στη Βουλή:

Η επίσημη μετάφραση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι στόχος της Novartis ήταν με διεφθαρμένο τρόπο «να πειστεί ο εν λόγω αλλοδαπός αξιωματούχος να χρησιμοποιήσει την επιρροή του ενώπιον αλλοδαπής κυβέρνησης και υπηρεσιών και οργάνων αυτής, προκειμένου να επηρεαστούν πράξεις και αποφάσεις της εν λόγω κυβέρνησης και υπηρεσιών και οργάνων αυτής, ώστε να συνδράμουν τη Novartis Hellas προκειμένου να εξασφαλιστεί ή να διατηρηθεί επιχειρηματική δραστηριότητα ή να κατευθυνθεί επιχειρηματική δραστηριότητα προς τη Novartis Hellas».

Τώρα που και με τη βούλα του Υπουργείου Εξωτερικών η Novartis παραδέχεται ότι διέφθειρε την κυβέρνηση Σαμαρά ως προς την τιμολόγηση των φαρμάκων της, περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Τόσο για τα ψέματα όσο και τις μεθοδεύσεις προκειμένου να συσκοτιστεί το σκάνδαλο Novartis. Και, έστω και τώρα, να ζητήσει από τους συνεργάτες του να σταματήσουν τις απειλές που εξαπολύουν στη Δικαιοσύνη και να την αφήσουν απερίσπαστη να διαλευκάνει το σκάνδαλο. Ο ελληνικός λαός δικαιούται να μάθει, επιτέλους, ποιοι ήταν αυτοί που τα πήραν από τη Novartis»

One thought on “Πως τον πετσόκοψε έτσι … Η επίσημη μετάφραση του εξωδικαστικού συμβιβασμού ΗΠΑ – Novartis από το ΥΠΕΞ του Δένδια επιβεβαιώνει ότι η Novartis ομολόγησε διαφθορά στην κυβέρνηση Σαμαρά …

  1. Καλώς τον αλλοδαπό αξιωματούχο!!! Η ΝΔ δήλωσε ότι ο “αξιωματούχος” είναι η μετάφραση για τον “γιατρό”!!! Πήρα λοιπόν τηλ. τον γιατρό μου και μόλις το σήκωσε τον προσφώνησα “αξιωματούχο”!!! Μου είπε να πάω από εκεί το συντομότερο!!! Πρέπει να το κοιτάξουμε αμέσως, μου είπε και ακούστηκε προβληματισμένος!! Μετά του εξήγησα τα περί μετάφρασης και ησύχασε…….

Leave a Reply

seventeen − seventeen =

Top