Είστε εδώ

Πως ο σεξισμός έκανε επιτυχημένη τη Reese Witherspoon

Όταν τα πράγματα στη δουλειά σου δεν πάνε καλά, όταν οι γύρω σου δεν σου προσφέρουν αυτό που αξίζεις, μια είναι η λύση: Καν’ το όπως η Reese Witherspoon. H 39χρονη ηθοποιός που έγινε διεθνώς γνωστή από την επιτυχία που είχε η “Εκδίκηση της Ξανθιάς” το 2001 και στη συνέχεια συμμετείχε σε πολλές γνωστές ταινίες του Hollywood – μεταξύ των οποίων και το Walk the Line που της έφερε το πρώτο της Όσκαρ- , άνοιξε τα χαρτιά της για τον σεξισμό στο χώρο και πως εκείνη τον αντιμετώπισε. Όσα είπε στο Entertainment Weekly είναι πραγματικά εντυπωσιακά και εμπνέουν κάθε γυναίκα που φοβάται να διεκδικήσει όσα της αξίζουν.
“Περίπου 4 χρόνια πριν, μου έστειλαν ένα άθλιο σενάριο” ανέφερε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι της έκαναν πρόταση να συμμετέχει σε μια “χαζήκωμωδία στην οποία ο άντρας θα είχε τον κεντρικό ρόλο και εκείνη θα έπαιζε το κορίτσι του πρωταγωνιστή. “Δε μπορεί, με κοροϊδεύετε. Όχι, δεν ενδιαφέρομαι” ήταν η απάντηση της. Η εταιρεία που ετοίμαζε την ταινία, της είπε ότι για αυτό τον ρόλο ενδιαφέρονταν άλλες γνωστές ηθοποιοί. Συγκεκριμένα, τρεις γυναίκες που είχαν Όσκαρ στα ράφια τους και γενικά ρόλους σε ταινίες που είχαν γίνει box – office. “Εδώ είμαστε λοιπόν; Παλεύεις για να γίνεις το κορίτσι σε μια χαζή κωμωδία; Για ποιο λόγο;” ανέφερε η Whitherspoon.
Walk The Line
Αλλά δεν έμεινε μόνο στα “όχι”. Μετά την απογοήτευση της, αποφάσισε να πάρει τα πράγματα στα χέρια της. Έφτιαξε τη δική της εταιρεία παραγωγής, την Pacific Standard, μαζί με την Bruna Papandrea. “Η κόρη μου ήταν 13 και ήθελα να δει ταινίες με γυναίκες σε πρωταγωνιστικούς ρόλους και ήρωες και ιστορίες ζωής. Πήρα τον ατζέντη μου και του είπα ότι θέλω έναν συνέταιρο για παραγωγή” ανέφερε σχετικά με το ξεκίνημα της Pacific Standard, μιλώντας παλιότερα στο Variety. H Papandrea ήταν ο άνθρωπος της.
“Στο πρώτο μας ραντεβού συμφωνήσαμε να ανταλλάξουμε κάποιο υλικό. Και το πρώτο πράγμα που μου έστειλε η Reese ήταν το “Wild”. Ήταν ακριβώς αυτού του είδους η ταινία που ήθελα να κάνω. Σε εκείνο το σημείο, ήξερα ότι θα είμαστε πολύ καλή ομάδα” σημείωσε στο Variety η Papandrea.
Wild
Και οι δυο τους είναι εργαζόμενες μητέρες και αγαπάνε πολύ το διάβασμα. Περνάνε πολλές ώρες στο γραφείο τους, στο Beverly Hills και έχουν τον ίδιο ακριβώς στόχο: “να εστιάζουν πρωταρχικά στην ανάπτυξη πρωταγωνιστικών ρόλων για γυναίκες”, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Papandrea.
Η εταιρεία, σημείωσε από τα πρώτα της βήματα επιτυχία με το Gone Girl και το Wild που έφερε ξανά στις υποψήφιες για Όσκαρ την Reese Whitherspoon χάρη στη συγκλονιστική της ερμηνεία. Eπίσης, έβγαλε την ταινία “Hot Pursuit” στην οποία συμπρωταγωνιστούσε η Whiterspoon με την Sophia Vergara ενώ μέσα στο 2016 θα ξεκινήσει να προβάλλεται και η σειρά “Big Little Lies” η οποία είναι επίσης συμπαραγωγή της Pacific Standard.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *