Είστε εδώ
Home > FAQ media > Portal εναντίον fake news δημιουργεί ο Παππάς σε συνεργασία με εκδότες και δημοσιογράφους – Το “χαρτί” Facebook-Google

Portal εναντίον fake news δημιουργεί ο Παππάς σε συνεργασία με εκδότες και δημοσιογράφους – Το “χαρτί” Facebook-Google

Με δύο “όπλα στη φαρέτρα” του προχωράει στη μάχη κατά των fake news το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής κα το πρώτο είναι η δημιουργία ενός portal, σε συνεργασία με τις Ενώσεις Εκδοτών και τις συνδικαλιστικές Ενώσεις. Το δεύτερο είναι η συνεργασία με το Facebook και την Google για την εκπόνηση καμπάνιας ενάντια στις πλαστές ειδήσεις.

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Ευρωπαϊκό Οικονομικό Φόρουμ. Ο Ν. Παππάς επισήμανε ακόμη την ετοιμασία από το υπουργείο Δικαιοσύνης ενός νομοσχεδίου που θα έχει στόχο «να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα που απορρέει από το μίσος και την αξιόποινη διασπορά ψευδών ειδήσεων». Και αναφέρθηκε εκτενώς στη λειτουργία του Μητρώου Online Media, ενώ για το αμέσως επόμενο διάστημα ανήγγειλε τη συνεργασία με τους δύο διεθνείς κολοσσούς για την καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού στο θέμα των fake news.

Η δημιουργία του ειδικού portal που θα διασταυρώνει τις ειδήσεις συζητιέται στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης του έντυπου Τύπου, με στόχο να ελέγχουν οι δημοσιογράφοι και οι εκδότες την εγκυρότητα των ειδήσεων. Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι στη χώρα μας αναπαράγουν fake news ακόμη και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και τηλεοπτικοί σταθμοί. Γι’ αυτό και η λειτουργία ενός portal που θα τα επισημαίνει είναι σημαντική, αν ελέγχεται από τους ίδιους τους δημοσιογράφους.

Πηγή: typologies.gr

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top