Είστε εδώ

Πορίσματα Εξεταστικής: Τα 3 βασικά συμπεράσματα της έκθεσης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛΛ – “Οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο συγκάλυψης των υποκλοπών,,, Δεν υπήρχε εθνικός λόγος για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη … Υπάρχουν ποινικές ευθύνες”

Ειδικό Δικαστήριο, είτε τώρα, είτε – το πιθανότερο – σε μεταγενέστερο χρόνο και μάλσιτα όχι μόνον για τους βασικούς πρωταγωνιστές της παράνομης, όπως τονίζει, παρακολουθήσης του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και για τους αυτουργούς της συγκάλυψης του σκανδάλου, δείχνει το πόρισμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες απ’ τη Χαριλάου Τρικούπη, το ΠΑΣ0Κ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. εστιάζουν στα εξής:

«1. Η στάση των βουλευτών της πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας στην Εξεταστική Επιτροπή διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο στο οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο συγκάλυψης του διερευνώμενου σκανδάλου των παράνομων παρακολουθήσεων.

Η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας απέκλεισε όλους τους απαραίτητους μάρτυρες και το αποδεικτικό υλικό.

Οι βουλευτές της πλειοψηφίας έκαναν πολύ λίγα για τηn ανάδειξη της αλήθειας και πάρα πολλά για τη συγκάλυψη του σκανδάλου και τη συσκότιση της υπόθεσης.

2. Δεν προέκυψε ότι συνέτρεχε λόγος εθνικής ασφάλειας για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Νίκου Ανδρουλάκη.

Επομένως η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Νίκου Ανδρουλάκη ήταν παράνομη.

Υφίστανται επομένως σοβαρές ενδείξεις ότι η ομάδα των προσώπων που αιτήθηκαν, υπέβαλαν, εισηγήθηκαν, επόπτευσαν, ενέκριναν, εκτέλεσαν και με οποιοδήποτε τρόπο γνώριζαν σε οποιοδήποτε χρόνο, δεν απέτρεψαν ή και συνέδραμαν με πράξεις και παραλείψεις τους στην παράνομη παρακολούθηση έχουν πιθανόν τελέσει αξιόποινες πράξεις.

3. Καθίσταται αναγκαία η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και η ενίσχυση του ρόλου της εισαγγελικής αρχής και της Α.Δ.Α.Ε. ως ανεξάρτητης αρχής».

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *