Είστε εδώ

Πόπη Τσαπανίδου για Ανδρουλάκη: “Κάνει προεκλογικό αγώνα … μπορεί να χρησιμοποιεί όποιους χαρακτηρισμούς θέλει” – “Αν πάμε τα προγράμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ποιος λέει αλήθεια;”

Αποστομωτική απάντηση στη σπέκουλα της ΝΔ για το κόστος του προγράμματος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έδωσε η Πόπη Τσαπανίδου, το πρωί της Πέμπτης στο Mega, ενώ χαρακτήρισε ως μεγάλη συγκέντρωση τη χτεσινή εκδήλωση της παρουσίασης του συμβολαίου 11 σημείων για την αλλαγή, από τον Αλέξη Τσίπρα

Αρχικά, η κα Τσαπανίδου δήλωσε πως «η χθεσινή ήταν μία μεγάλη εκδήλωση για την παρουσίαση του «συμβολαίου για την αλλαγή», για να δει ο κόσμος το πρόγραμμα του κόμματος αλλά και τα κόμματα της προοδευτικής συμμαχίας να δουν πάνω σε ποια πράγματα θα συμφωνήσουμε. Είναι 11 άρθρα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να υπάρχει βάση συζήτησης», ανέφερε αρχικά.

Για τις μομφές της ΝΔ ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει όσο δύο μνημόνια, η κα Τσαπανίδου, μιλώντας στο Mega, υπογράμμισε πως, «είναι 5,5 δισ. η εφαρμογή όλων των μέτρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για το πρώτο εξάμηνο μάλιστα είναι λιγότερα, γιατί μιλάμε ανά έτος. Είναι ρεαλιστικό, κοστολογημένο και θα φέρει την πολιτική αλλαγή που περιγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ρεαλιστική η 13η σύνταξη όπως ήταν και το 2019 που την έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ την κατήργησε, ενώ υποσχέθηκε ότι θα την κρατήσει, και στέρησε πολλά δισ. από τους συνταξιούχους. Έχει ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο η ΝΔ κοστολογεί το δικό μας πρόγραμμα και έχει βάλει και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να κοστολογήσει το πρόγραμμα. Αναρωτιέμαι πώς γίνεται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να απασχολεί δημοσίους υπαλλήλους για να κοστολογήσει το πρόγραμμα ενός κόμματος ενόψει των εκλογών. Είναι ενδιαφέρον που το κοστολογήσει στην 4ετία. Ένας προϋπολογισμός κοστολογείται στην ετήσια βάση. Αν θέλουν να το κοστολογούν σε βάθος 4ετίας, γιατί δεν το κάνουν και σε βάθος 10ετίας ή χιλιετίας;».

Για τον δημόσιο έλεγχο στη ΔΕΗ σημείωσε: «Όλα τα μέτρα που προτείνουμε είναι κοστολογημένα. Σε όλον τον κόσμο, σε όλες τις χώρες της Ευρώπης έχει υπάρξει μία στροφή, μπαίνει πλαφόν στα υπερκέρδη όλων των εταιρειών, πλαφόν στην ενέργεια. Η ΔΕΗ είναι το κεντρικό “όχημα” και βάσει αυτού ακολουθούν και οι ιδιωτικές εταιρείες στη συνέχεια. Όλο το πρόβλημα με τους φουσκωμένους λογαριασμούς θα λυθεί με τον τρόπο που προτείνουμε εμείς. Θα κρατικοποιηθεί η ΔΕΗ, θα υπάρξει δημόσιος πυλώνας στη ΔΕΗ έτσι ώστε να συγκρατεί τα τιμολόγιά της. αυτό έγινε και το 2019, είναι προϋπολογισμένο το κόστος και εφικτό. Έχει σημασία να προσανατολιστείς στο να λύσεις τα προβλήματα που έχει ο κόσμος στην προσπάθεια του να τα βγάλει πέρα».

Για τον χαρακτηρισμό του Νίκου Ανδρουλάκη για τον Αλέξη Τσίπρα ως «πολιτικό τυμβωρύχο του Ανδρέα Παπανδρέου», η κ. Τσαπανίδου σχολίασε πως, «ο κ. Ανδρουλάκης κάνει προεκλογικό αγώνα. Προσπαθεί να μαζέψει τους ψηφοφόρους του. Κατά την άποψή μου δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί αυτός ο χαρακτηρισμός. Η παρουσίαση του προγράμματος ήταν ανοιχτή στον κόσμο και θα την κρίνει, ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να χρησιμοποιεί όποιους χαρακτηρισμούς θέλει. Εμείς έχουμε ανοίξει ένα πρόγραμμα μπροστά του, και τον καλούμε να μας πει πού συμφωνεί, πού όχι, και πού υπάρχει περιθώριο σύγκλισης. Το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι δύο κόμματα όμορα και μπορούν να συμφωνήσουν σε πολλά θέματα. Ο κ. Ανδρουλάκης κρίνεται όπως όλοι μας, εμείς δεν χρησιμοποιούμε χαρακτηρισμούς για κανέναν».

Αν πάμε τα δύο προγράμματα -ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ- στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ποιος λέει αλήθεια; Σύμφωνα με την Πόπη Τσαπανίδου, «κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, πήραμε μία χώρα βυθισμένη στα μνημόνια, και κατάφερε να την νοικοκυρέψει. Κατάφερε να ρυθμίσει το δημόσιο χρέος, να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο, να βάλει ένα μαξιλάρι 37 δις στο κράτος, και όλα αυτά σε πολύ δύσκολες περιόδους με νοικοκυρεμένη δουλειά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι μπορεί να νοικοκυρέψει τα πράγματα και να βάλει καλύτερες συνθήκες ζωής σε όλους μας».

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *