Είστε εδώ

Πόντιος Πιλάτος … ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το γαλάζιο “ναυάγιο” στο β’ γύρο των εκλογών: «Οι κάλπες έκριναν πρόσωπα, έργα, συμπεριφορές»

Σα να μην πήγε ο ίδιος περιοδεία στις εκλογικές περιφέρειες 5 γαλάζιων υποψηφιων την περασμένη εβδομάδα, σα να μην έτρεχαν 4 πρωτοκλασάτοι υπουργοί του να φωτογραφιζονται δίπλα τους και να μοιράζουν “διευθετήσεις” ή απειλές … για να τους στηρίξουν!

Πριν αλέκτωρ λαλήσαι … ο Πρωθυπουργός νίπτει τας χείρας του για τη μεγάλη ήττα της Νέας Δημοκρατίας σε εμβληματικούς δήμους της χώρας και μεγάλες περιφέρειες στο δεύτερο γύρο των εκλογών καθώς θεωρεί ότι ο ίδιος και η κυβερνητική πολιτική δεν έχουν καμιά ευθύνη για την καταψήφιση γαλάζιων υποψηφίων στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επί της ουσίας επιτέθηκε στον Κώστα Μπακογιάννη αλλά και σε όλους του επίσημους υποψηφίους της ΝΔ σε δήμους και περιφέρειες που ηττήθηκαν, βάζοντας την κυβέρνηση με την πλάτη στον τοίχο.

Όπως χαρακτηριστικά είπε κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, η οποία να σημειωθεί μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ:

«Συνεδριάζουμε, βεβαίως, και μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές που κατέγραψαν εν μέρει και τις διαθέσεις των πολιτών μετά τις θεομηνίες. Οι κάλπες έκριναν πρόσωπα, έργα, συμπεριφορές». (το σχετικό απόσπασμα από το λεπτό 08:21 στο βίντεο που ακολουθεί).

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ακόμα ένα χτύπημα στους γαλάζιους αυτοδιοικητικούς που ο ίδιος επέλεξε και ηττήθηκαν λέγοντας ότι «το βασικό πολιτικό συμπέρασμα, πάντως, προέκυψε από την πρώτη Κυριακή, εκεί όπου οι συνδυασμοί και τα κόμματα που τους στήριξαν αναμετρήθηκαν αυτοτελώς και νομίζω ότι είναι απολύτως σαφές ότι οι ψηφοφόροι επαναβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση και στη Νέα Δημοκρατία».

Εν ολίγοις ο πρωθυπουργός έδωσε νέα ένταση στο αφήγημα που έτρεχαν όλο αυτό το διάστημα υπουργοί και βουλευτές του κόμματος, αφήγημα που υποστηρίζει ότι ηττήθηκαν οι Μπακογιάννης, Αγοραστός και όχι η ΝΔ.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *