Είστε εδώ
Home > FAQ news > Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Αμοιβαία αποδεκτή λύση σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις – Κοντόφθαλμη και ανεύθυνη μικροπολιτική η στάση της ΝΔ

Πολιτικό Συμβούλιο ΣΥΡΙΖΑ: Αμοιβαία αποδεκτή λύση σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις – Κοντόφθαλμη και ανεύθυνη μικροπολιτική η στάση της ΝΔ

Συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα τις εξελίξεις σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ, καθώς και την προετοιμασία για την προσεχή συνεδρίαση της ΚΕ.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο, όπως ανακοινώθηκε, εκφράστηκε η στήριξη στις ενέργειες της κυβέρνησης και επισημάνθηκε η ανάγκη αξιοποίησης της ευκαιρίας για την επίλυση ενός χρόνιου εθνικού ζητήματος, το οποίο κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσηλωμένος σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση  σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις.

«Η αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και η εμπέδωση της σταθερότητας, της δημοκρατίας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αποτελούν κυρίαρχους στόχους της κυβέρνησης και του κόμματος, στο πλαίσιο μιας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τη σημασία αυτών των στόχων πρέπει να αντιληφθεί και η αξιωματική αντιπολίτευση που εμμονικά επιμένει σε μια κοντόφθαλμη και ανεύθυνη μικροπολιτική στάση, σε πλήρη αναντιστοιχία με τα συμφέροντα της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Επίσης, στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε η προετοιμασία των εργασιών της ΚΕ του κόμματος η οποία αναμένεται να διεξαχθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: left.gr

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top