Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Πολιτικό “φάουλ” από Μητσοτάκη! Προσπάθησε να πάει “κρυφά” από την Περιφέρεια Αττικής σε κέντρο υποστήριξης πυρόπληκτων που τροφοδοτεί αποκλειστικά…η Περιφέρεια Αττικής!

Πολιτικό “φάουλ” από Μητσοτάκη! Προσπάθησε να πάει “κρυφά” από την Περιφέρεια Αττικής σε κέντρο υποστήριξης πυρόπληκτων που τροφοδοτεί αποκλειστικά…η Περιφέρεια Αττικής!

Να αιφνιδιάσει τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής προσπάθησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η συνοδεία του, επιχειρώντας να επισκεφτεί “μυστικά” την Κοινωνική Δομή για τους πυρόπληκτους στη Ραφήνα, η οποία τροφοδοτείται αποκλειστικά από την Περιφέρεια Αττικής και το Κέντρο Logistics!

Ωστόσο, αν και δεν ενημέρωσαν για την επικείμενη επίσκεψη, διαπράττοντας πολιτικό “φάουλ”, ο Μητσοτάκης και όσοι τον ακολουθούσαν, “ω του θαύματος” και παρά τις περί του αντιθέτου προσπάθειές, βρέθηκαν, όταν έφτασαν στη Δομή, να τους υποδέχονται για να τους ενημερώσουν αρμοδίως ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Χρήστος Καπάταης, υπεύθυνος για το Κέντρο Logistics το οποίο τροφοδοτεί με είδη πρώτης ανάγκης δομές όπως αυτή της Ανατολικής Αττικής, η Διευθύντρια της δομής, Βενετία Κιούση, η Καλλιόπη Σταυροπούλου, εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και ο Μιλτιάδης Ευσταθιάδης, Περιφερειακός Σύμβουλος υπεύθυνος για ζητήματα Λαϊκών Αγορών. (πληροφορίες του thefaq αναφέρουν ότι στη συνάντηση προσήλθε με καθυστέρηση 15 λεπτών και ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ε. Μπουρνούς…).

Αυτά που έμαθε λοιπόν ο Κυριάκος στην επίσκεψη στη Ραφήνα και το συγκεκριμένο Κέντρο είναι ότι η κοινωνική Δομή στη Ραφήνα για τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής ξεκίνησε να λειτουργεί αμέσως μετά από την τραγωδία του περασμένου Ιουλίου με την τροφοδοσία της Περιφέρειας Αττικής, ενώ νέο Κέντρο που πρόκειται να λειτουργήσει άμεσα θα παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη και διοικητική διευκόλυνση στους κατοίκους των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας – Πικερμίου.

Το Κέντρο πρόκειται να λειτουργήσει, υπό την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση των στελεχών του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από τη δομή Social Network Αττική, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης,  με τη χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014 – 2020.

Οι δομές αυτές εντάσσονται σε ένα ευρύ πλέγμα κοινωνικών δομών της Περιφέρειας Αττικής όπως είναι το Κέντρο Logistcs, τα  Κοινωνικά Παντοπωλεία και Φαρμακεία, οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, τα Κέντρα Διημέρευσης Ατόμων με Αναπηρία, τα Κέντρα Κοινότητας, τα Κέντρα Κακοποιημένων Γυναικών, κ.α..

Leave a Reply

Top