Είστε εδώ

Ποιος είναι ο Αντόνιο Παντζέρι, ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος διαφθοράς στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται η Εύα Καϊλή

Τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντζέρι (S&D) δείχνουν ως «αρχηγό» του κυκλώματος οι αρχές σύμφωνα με τα δημοσιεύματα βελγικών ΜΜΕ. Εντωμεταξύ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το Κατάρ.

Ο «μαέστρος της ορχήστρας»
Ειδικότερα, σε άρθρα τους τα βελγικά μίντια «Knack» και «Le Soir», στα οποία επικαλούνται καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν ότι οι Βέλγοι ερευνητές καταλήγουν ότι ο Παντζέρι είναι ο «μαέστρος της ορχήστρας» και ελέγχεται αν ήταν αυτός που έδινε οδηγίες στους βοηθούς των ευρωβουλευτών για το τι να κάνουν.

Υπενθυμίζεται πως ο Παντζέρι είναι ένα από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής. Ανάλογη τύχη είχε τόσο η σύζυγός του, όσο και η κόρη του, για τις οποίες εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκτελέστηκε στην επαρχία του Μπέργκαμο.

Ποιος είναι ο Πιερ Αντόνιο Παντζέρι
Ο Παντζέρι είναι μέλος του ιταλικού πολιτικού κόμματος Articulo Uno – το οποίο αποσχίστηκε από το Δημοκρατικό Κόμμα το 2017. Από το 2004 έως το 2019, ήταν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D)

Όπως γράφει η Knack το 2017, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου επέβαλε στον Παντζέρι να επιστρέψει 83.764 ευρώ σε έξοδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από έρευνα που ξεκίνησε το 2009 από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) για παραβάσεις των κανόνων για την επιστροφή των εξόδων των βουλευτών.

Από το 2014, ο Παντζέρι υπηρετούσε στην Υποεπιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (DROI). Την περίοδο 2017-2019 ήταν μάλιστα και πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής. Ως πρόεδρος δήλωσε το 2019 στη Ντόχα ότι το Κατάρ έγινε σημείο αναφοράς για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποδείκνυε συνεχώς ότι ήταν στο σωστό δρόμο.

Το 2019, ο Παντζέρι συνίδρυσε τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Fight Impunity στις Βρυξέλλες (επίσημη ονομασία: Association pour la Lutte contre l’Impunite et pout la Justice Transitionnelle ), της οποίας είναι πρόεδρος. Σκοπός της ΜΚΟ είναι να προωθήσει τον «αγώνα κατά της ατιμωρησίας για σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *