Είστε εδώ
Home > FAQ news > Πλήρης η απομόνωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο θέμα Κουφοντίνα μετά και την ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ: “Η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε από τους άστοχους χειρισμούς της”

Πλήρης η απομόνωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο θέμα Κουφοντίνα μετά και την ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ: “Η κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε από τους άστοχους χειρισμούς της”

Πλήρης είναι πλέον η πολιτική απομόνωση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, του οποίου η κατάσταση της υγείας, όπως ενημέρωσε νωρίτερα το Νοσοκομείο Λαμίας, έχει επιδεινωθεί σοβαρά.

Εκτός από την προσωπική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μέσω του λογαριασμού του στο Facebook κάλεσε την κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της έστω και την ύστατη ώρα, τονίζοντας ότι “η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν”, ΜέΡΑ25 και ΚΙΝΑΛ πήραν σαφή θέση στην υπόθεση καλώντας την κυβέρνηση να αλλάξει στάση προκειμένου να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο Παύλος Χρηστίδης Παύλος επισημαίνει:
«Στην υπόθεση της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα, η Κυβέρνηση αυτοπαγιδεύτηκε στους δικούς της άστοχους χειρισμούς. Δική της είναι η νομοθετική διάταξη για την μεταγωγή του στη φυλακή αρχικής κράτησης (Κορυδαλλός). Τα δε, μετέπειτα διαδικαστικά τεχνάσματα (επίκληση κορονοϊού) την εκθέτουν ακόμα περισσότερο.

Η Δημοκρατία τιμωρεί, δεν εκδικείται, δεν εκβιάζεται. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει ένας στυγερός, κατά συρροή δολοφόνος, αμετανόητος τρομοκράτης, να γίνει δήθεν σύμβολο αγωνιστικότητας.

Η Κυβέρνηση -που δημιούργησε το πρόβλημα- οφείλει να βρει λύση, ώστε να αποφευχθεί ο θάνατός του από απεργία πείνας».

Νωρίτερα και το ΜέΡΑ25 είχε βγάλει ανακοίνωση για την υπόθεση Κουφοντίνα, ενημερώνοντας ότι συμμετείχε στην σημερινή κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος, για το αυτονόητο, όπως λέει, σε μια Δημοκρατία, διακύβευμα: “να μην υπάρξει νεκρός κρατούμενος απεργός πείνας”. Και συνέχιζε:

“Στο πλευρό των ανθρώπων, των κινημάτων, φορέων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της πρωτοβουλίας νομικών και δικηγόρων που απευθύνουν έκκληση για την τήρηση του νόμου.

Αναγνωρίζοντας ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι το θεμέλιο της Δημοκρατίας και ότι το Κράτος Δικαίου ισχύει για όλες και όλους ανεξαιρέτως το ΜέΡΑ25 ζητάει να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως προβλέπει ο φωτογραφικός νόμος”.

Leave a Reply

three × 2 =

Top