Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > Πλήρης εξευτελισμός (του Ιωάννη Δαμίγου)

Πλήρης εξευτελισμός (του Ιωάννη Δαμίγου)

Επιστήμονες, λοιμωξιολόγοι της περίφημης ομάδας ειδικών επιτροπής, εμφανίζονται εκ των υστέρων πάντα, τάχα να διαφωνούν με τις αποφάσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση, σε αντίθεση με τις εισηγήσεις τους. Ψελλίζουν μισή αλήθεια, τόσο απλή και κατανοητή ολόκληρη από έναν λογικά σκεπτόμενο και νομίζουν πως επιτελούν επιστημονικό έργο. Θέλοντας να δικαιολογηθούν σαν να είναι δημοσιογράφοι ή παρουσιαστές κάποιου τελευταίου καναλιού.

Και εύλογα αναρωτιέται κάποιος, τι κάνουν εκεί ακόμα, ποιος ο ρόλος τους, ποιος ο λόγος ύπαρξης αυτής της επιτροπής, που σύρεται και σύρει έναν λαό σε λάθος κατεύθυνση. Παραμένουν στις θέσεις τους, σαν να μη τρέχει τίποτα, ανεύθυνοι οι ίδιοι μαζί με την επιστημοσύνη τους, ενώ πεθαίνει κόσμος, πεθαίνουν άνθρωποι και όχι αριθμοί. Και συνεχίζουν να κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο, όπως η στρουθοκάμηλος, οι επιστήμονές μας, οι γιατροί μας…..με τον μειλίχιο ηγέτη. Και σαν να μη έφτανε αυτή τους η κατάντια, δέχονται και τον πλήρη εξευτελισμό τους, από τον τηλεπωλητή πολιτικό, που τους αποδίδει και σκοπιμότητες! Δεν αισθάνεται κάποιος από όλους αυτούς, την διάσωση της προσωπικότητάς του, μέσω μιας “σωτήριας” παραίτησης; Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.

Αστυνομία που προσφέρει προστασία με φρουρά , αυτοκίνητο θωρακισμένο, και μηχανές, με κόστος που πληρώνει ο πολίτης, ο έγκλειστος, ο ανασφαλής, ο χωρίς χρήματα, ο χωρίς δουλειά, σε κάποιον προκλητικά “τίποτα”, παρουσιαστή του “πιο χαμηλά”, μάνατζερ μοντέλων “παροχών” τέχνης και ό,τι άλλο, να εξευτελίζεται πλήρως. Η δε εντολή απόσυρσης της αστυνομικής φρουράς, να δίδεται ταυτόχρονα από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό, που μέχρι πρότινος αρνείτο την προσφερόμενη υπηρεσία! Με ποια δικαιολογία οφειλής προσφερόταν μέχρι σήμερα; Και εδώ λοιπόν: Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.

Ο ασφυκτικός εναγκαλισμός πολιτείας με την εκκλησία, μέσω έκτακτης χρηματοδότησης, όμοια εταιρείας, αποτελεί πρόκληση και πλήρη εξευτελισμό του έργου της, που του προσδίδει προϊόν πώλησης και μάλιστα με εκμετάλλευση και παρακράτηση του μη αποδιδόμενου ΦΠΑ! Βλέπεται, πολλές οι ψήφοι που διοχετεύει η θρησκεία, στην κυβέρνηση και η αποζημίωση είναι δικαιολογημένη. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.

Ο πλήρης εξευτελισμός ενός λαού, που καλείται να πειραματιστεί με τα σελφ τέστ, να αποκτήσει νοσηλευτικές γνώσεις και να εκτελέσει επικίνδυνες και ακραίες πράξεις, με αβεβαιότητα επιτυχίας και αποτελεσματικότητας. Με βαθμό επικινδυνότητας κατά και μετά την πράξη, λόγο άγνοιας αλλά και με την μετέπειτα υπεύθυνη ή ανεύθυνη αντιμετώπιση, τυχόν θετικού αποτελέσματος. Η απουσία της απαραίτητης πρωτοβάθμιας υγείας, εγκληματική, με αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας και του υπουργού υγείας. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.

Παγκόσμια πρώτη, η χώρα μας, σε άνοιγμα τη στιγμή της ανόδου κρουσμάτων, διασωληνομένων και θανάτων. Τίποτα δεν τους σταματά, δεν υπολογίζουν τις ζωές των πολιτών έναντι των κερδών, από τις δουλειές και τα συμβόλαια που είναι ανοικτά.

Στην ζυγαριά, της ανικανότητας υποστήριξης με αξιοπρεπή χρηματοδότηση των εγκλείστων και του ανοίγματος, μονομερές το βάρος και η επιλογή. Σε μια παγκόσμια επιδημία δεν υπάρχει προσωπική ευθύνη, όχι με την ενοχοποιητική έννοια που της προσδίδουν οι αγράμματοι εντεταλμένοι.

Συνεχίζουν το έργο, που δυστυχώς ο απαίδευτος λαός τους έδωσε το ελεύθερο επιλέγοντάς τους, αυτό της καταστροφής, του εξευτελισμού και του ολέθρου.

Και δυστυχώς, ναι δυστυχώς και εδώ πάλι αρμόζει το: Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.

Leave a Reply

twelve + sixteen =

Top