Είστε εδώ
Home > FAQ news > Πλειοψηφία 152 ως τώρα μετά το «ναι» και του Σπ. Λυκούδη για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Σενάρια και για 154-155 και φήμες για πρόσωπο – έκπληξη!

Πλειοψηφία 152 ως τώρα μετά το «ναι» και του Σπ. Λυκούδη για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Σενάρια και για 154-155 και φήμες για πρόσωπο – έκπληξη!

Διευρυμένη πλειοψηφία -μεγαλύτερη των 151 που πήρε στην ψήφο εμπιστοσύνης -φαίνεται ότι θα έχει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στη Συμφωνία των Πρεσπών. Μετά το «ναι» του Σπύρου Λυκούδη, οι ο αριθμός όσων τάσσονται θετικά ανεβαίνει πλέον στους 152 ενώ όλα δείχνουν οτι θα διευρυνθεί και άλλο.
Στο Μαξίμου τρίβουν στις θετικές ψήφους προσμετρούν:

Τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Την διαγραφείσα από τους ΑΝΕΛ Ελενα Κουντουρά και τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο που δηλώνει ότι μόλις ψηφίσει θα παραδώσει την έδρα του.
Την ανεξάρτητη Κατερίνα Παπακώστα
Τον Σπύρο Δανέλλη, που διεγράφη από το Ποτάμι γιατί ψήφισε υπέρ της κυβέρνησης
Τους 3 του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, Γιώργο Μαυρωτά και πλέον και τον Σπύρο Λυκούδη.
Μέχρι εδώ συγκεντρώνονται 152.
Αν προστεθεί και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ, πάμε στους 153.

Ο Βασίλης Κόκκαλης που διεγράφη επίσης από τους ΑΝΕΛ, όπως και ο Κώστας Ζουράρις που παραμένει συνεργαζόμενος με το κόμμα Καμμένου, έχουν διαμηνύσει ότι θα καταψηφίσουν την συμφωνία.

Στα δημοσιογραφικά γραφεία πάντως ακουγεται τις τελευταίες ώρες έντονα ότι μπορεί να προστεθούν και ένας-δύο ακόμη βουλευτές, ανεβάζοντας την πλειοψηφία σε 154-155,. Μάλιστα αναφέρεται και το όνομα προσωπου που θα προκαλέσει έκπληξη…

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

One thought on “Πλειοψηφία 152 ως τώρα μετά το «ναι» και του Σπ. Λυκούδη για τη Συμφωνία των Πρεσπών – Σενάρια και για 154-155 και φήμες για πρόσωπο – έκπληξη!

Leave a Reply

Top