Είστε εδώ
Home > FAQ news > Πήρε “φωτιά” ο Πολάκης στην Εξεταστική! “Απύθμενο θράσος” να κάνει μηνύσεις η σύζυγος του Στουρνάρα που “έβαλε το δάχτυλο στο μέλι, ‘καβάτζωσε’ 1,6 εκ. και ήθελε να πάρει και άλλα 670.000 με απευθείας αναθέση”(vid)

Πήρε “φωτιά” ο Πολάκης στην Εξεταστική! “Απύθμενο θράσος” να κάνει μηνύσεις η σύζυγος του Στουρνάρα που “έβαλε το δάχτυλο στο μέλι, ‘καβάτζωσε’ 1,6 εκ. και ήθελε να πάρει και άλλα 670.000 με απευθείας αναθέση”(vid)

«Απύθμενο θράσος» καταλόγισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην Λίνα Νικολοπούλου (σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα) με αφορμή το ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του ΚΕΕΛΠΝΟ επειδή πριν από ένα έτος απένταξαν ένα «παγωμένο» πρόγραμμα από το οποίο η εταιρεία της Λ. Στουρνάρα είχε πάρει 1.600.000 ευρώ για επικοινωνιακές δράσεις και επεδίωκε να πάρει άλλα 670.000 ευρώ.

«Δεν φτάνει που έβαλε το δάχτυλο στο μέλι, που έστησε την ιστορία με τον καρκίνο για να γλεντήσει το 1.600.000 και άφησε καβάντζα άλλα 670.000, που πήρε παρανόμως με απευθείας ανάθεση τον διεθνή διαγωνισμό για το e-health, αλλά έχει το θράσος να κάνει μηνύσεις» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Ο Π. Πολάκης είπε ότι ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε το 2009 με καταληκτική ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2009. «Δεν κατέθεσε κανείς πρόταση, διότι δεν τα είχαν βρει. Με μεταγενέστερες αποφάσεις (!) παρατείνουν την προκήρυξη. Με αποφάσεις του Γενάρη και του Απρίλη του 2010! Η γνωστή συμμορία Παπαδημητρίου και σία έστησε το πράγμα», είπε και πρόσθεσε ότι η εταιρεία της συζύγου Στουρνάρα πήρε 1.000.000 ευρώ το 2010 – 2011 και τα επόμενα χρόνια άλλα 600.000.

Αυτό όμως που επεδίωκε (και κόπηκε μετά την απένταξη του έργου) ήταν η επέκταση του έργου κατά 670.000 ευρώ, η οποία προβλεπόταν στο έργο. «Υπήρχε όρος ότι το έργο μπορεί να επεκταθεί έως ποσού 670.000 ευρώ. δηλαδή καβαντζώσαμε το 1.600.000 και θέλουμε να πάρουμε και άλλα 670.000. Έστειλαν αίτημα στο ΚΕΕΛΠΝΟ για επέκταση του προγράμματος και περίμεναν ότι θα έπεφτε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να ενεργοποιηθεί», κατέθεσε ο Π. Πολάκης και πρόσθεσε: «το σποτ που είχε βγάλει η κυρία Στουρνάρα για τον καρκίνο ήταν στο youtube. Οι προβολές του ήταν γύρω στις 200. Όταν το κοινοποίησα στη σελίδα μου απέκτησε προβολές. Αυτή ήταν η μεγάλη καμπάνια».

Από την αρχή της συνεδρίασης υπήρξε ένταση, όταν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε στο θέμα της χρηματοδότησης, τόσο της εταιρείας της Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, όσο και του «Πρώτου Θέματος» του Θέμου Αναστασιάδη από μία «γαλαντόμο» και «μυστηριώδη» offshore, για την οποία ο Παύλος Πολάκης σημείωσε, απευθυνόμενος στη γαλάζια πτέρυγα των μελών της Επιτροπής, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επισήμως ζητήσει απαντήσεις, που μία εβδομάδα σχεδόν μετά την αποκάλυψη του θέματος, δεν έχουν δοθεί από τη ΝΔ.

Όπως είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, το ΚΕΕΛΠΝΟ και η διαφθορά ήταν συγκινωνούντα δοχεία και σημείωσε ότι με διάφορους τρόπους πρόσωπα που εμπλέκονται στην ιστορία αυτή, εμπλέκονται και στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ως παράδειγμα ανέφερε τον Δ. Παναγιωτάκη του Action 24 που συμμετείχε στην επίμαχη αμφιλεγόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εφημερίδας του Θέμου Αναστασιάδη, και ο οποίος φέρεται να είχε πάρει μια «παχυλή» χρηματοδότηση από το ΚΕΕΛΠΝΟ ως διαφημιστική δαπάνη, από τα μαύρα ταμεία του.

Η αναφορά και μόνο στην υπόθεση έκανε τον Γιώργο Γεωργαντά της ΝΔ να «εκραγεί» και να επιτεθεί σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους στον βουλευτή των ΑΝΕΛ, διακόπτοντας τον σε μία προσπάθεια να μην τον αφήσει να ολοκληρώσει τον συλλογισμό του, και φυσικά μη δίνοντας καμία απάντηση για την ουσία του ζητήματος.

Σημειώνεται ότι σε χθεσινή επίσκεψη της Εξεταστικής στην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου τα μέλη ενημερώθηκαν για την έρευνα που ολοκληρώνει η ΓΕΔΔ για το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της “Αυγής”, κατά τη συζήτηση με τη γενική επιθεωρήτρια, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς έκανε το λάθος να τη ρωτήσει αν επαληθεύονται τα στοιχεία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τα “χαμένα” 230 εκατ. ευρώ του ΚΕΕΛΠΝΟ. “Και πολύ περισσότερα πρέπει να είναι! Αφού όλα τα τιμολόγια ήταν πλαστά!” του απάντησε η Μ. Παπασπύρου και τον άφησε… σύξυλο!

Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, το πόρισμα της ΓΕΔΔ θα σταλεί στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη έως τις 3 Μαΐου.

Πηγή: avgi.gr, left.gr 

Leave a Reply

Top