Είστε εδώ

Πικρία από επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών: Αντί να θεραπευόμαστε, κυνηγάμε τη δικαιοσύνη

Βαθύ και δικαιολογημένο παράπονο έβγαλε η Ευδοκία Τσαγκλή, που πρέπει να προβληματίσει όλους.

«Αντί να θεραπευόμαστε και να προσπαθούν να θρηνούν οι άνθρωποι ήρεμα, πρέπει να κυνηγάμε τη δικαιοσύνη», αναφέρει η Ευδοκία Τσαγκλή, επιζήσασα της τραγωδίας των Τεμπών, στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» για την σημερινή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα. Παράλληλα, σχολιάζει την εξεταστική επιτροπή στη Βουλή αλλά και την πορεία των ερευνών.

Αρχικά, για το εάν έλαβε ψυχολογική υποστήριξη όπως είχε υποσχεθεί το κράτος πως θα κάνει για τους επιζήσαντες και τις οικογένειες που έχασαν ανθρώπους στο δυστύχημα, σχολιάζει:

«Εγώ δεν έχω κάποια τέτοια εμπειρία. Όταν μάλιστα βγήκε η εγκύκλιος για τα θύματα και την ψυχολογική υποστήριξη, είχα πει στους ψυχιάτρους πως βγήκε αυτό, εφόρου ζωής και γέλασαν και είπαν ‘’με ποιες πλάτες θα το κάνουν αυτό;’’. Το πρόβλημα είναι πως αντί να θεραπευόμαστε και να προσπαθούν να θρηνούν οι άνθρωποι ήρεμα και να έχουν χώρο και χρόνο να θρηνήσουν, πρέπει να κυνηγάμε τη δικαιοσύνη. Και η διαμαρτυρία είναι κάτι πολύ άσχημο που πρέπει να κάνουμε».

«Ποια δικαιοσύνη; Σε 2 εβδομάδες θα κλείσουμε 10 μήνες και είναι προφυλακισμένοι μόνο ο σταθμάρχης και ο επιθεωρητής», συνέχισε.

Σε ερώτηση για το πού θεωρεί πως πρέπει να φτάσει η απόδοση ευθυνών, απαντά: «μέχρι όσο πιο μακριά γίνεται. Η πολιτική δεν είναι μόνο προνόμια και στα καλά είμαστε εμείς, η πολιτική είναι κατά βάση ευθύνη».

ια τα όσα συζητούνται στην εξεταστική επιτροπή στη Βουλή η κυρία Τσαγκλή σχολιάζει: «Το Σύνταγμά μας βασίζεται στην αξία της ανθρώπινης ζωής και στην αξιοπρέπεια. Αυτό που παρακολουθούμε να συμβαίνει ευτελίζει και τους ζωντανούς και τους νεκρούς. Είμαστε στην τρίτη εβδομάδα, είπαν πως θα κάνουν τρεις συνεδρίες ανά βδομάδα. Κάνουν μία. Η συνεδρία δεν τελειώνει καν τους στόχους που έχει θέσει. Πώς ο κ. Μαρκόπουλος φωνάζει λήξη συνεδρίασης όταν ακόμα μιλάνε για το εάν θα μείνει ή θα φύγει η Ζωή Κωνσταντοπούλου; Βλέπω μια επικέντρωση σε άλλα θέματα. Είναι και μικρές οι συνεδριάσεις».

«Όταν βασικά άρθρα του κώδικα ποινικής δικονομίας κατακρεουργούνται, όταν το Σύνταγμά μας κατά συρροή κακοποιείται, πόσο καιρό μπορούμε να το βλέπουμε εμείς αυτό και να μην κάνουμε κάτι; Τα πειστήρια, τρίτη ημέρα ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι, τα πήραν όλα και τα πέταξαν. Και έχουμε μετά από 9 μήνες, βρίσκουν υπολείμματα ανθρώπινων μελών», λέει ακόμη.

Για το ποιο μήνυμα θέλουν να στείλουν στη σημερινή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, η 32χρονη αναφέρει:

«Με βάση το Σύνταγμά μας, ο λαός είναι αυτός που έχει την μεγαλύτερη εξουσία. Η Βουλή σε καμία περίπτωση δεν είναι αρμόδια να αποφασίσει ποιες είναι οι ποινικές και ποιες οι πολιτικές ευθύνες. Εμείς θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε πως ζητάμε άρση ασυλίας και η άρση είναι για να προστατεύει από κακόβουλες μηνύσεις και επιθέσεις και όχι από ευθύνες».

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *