Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Ποιοι συγκροτούν την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής! Η νέα σύνθεση (9/11/2017)

Ποιοι συγκροτούν την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής! Η νέα σύνθεση (9/11/2017)

9μελής Επιτροπή όπου συμμετέχουν 3 βουλευτές, 2 προερχόμενοι από το κυβερνητικό κόμμα ( ΣΥΡΙΖΑ ) και ένας από την αξιωματική αντιπολίτευση ( ΝΔ ).

Σε ανασυγκρότηση της επιτροπής Πόθεν Έσχες είχε προχωρησει το Προεδρείο της Βουλής στις 9/11/2017, μετά την λήξη της θητείας μελών της.
Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ανασυγκροτήθηκε η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής καθώς οι θητείες ορισμένων μελών της σύνθεσή τους (κυρίως από τους δικαστικούς) είχε λήξει.Η νέα σύνθεση της Επιτροπής είναι:

1) Τασία Χριστοδουλοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, πρόεδρος της Επιτροπής (αναπληρωτής: Αντώνης Συρίγος, Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης).

2) Γιώργος Κοντός, Αρεοπαγίτης (αναπληρωτής: Θανάσης Καγκάνης, Αρεοπαγίτης).

3) Ασημίνα Σαντοριναίου, Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου (αναπληρωτής: Κώστας Παραθύρας του Νικολάου, Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου).

4) Αριστόβουλος – Γεώργιος Βώρος, Σύμβουλος της Επικρατείας (αναπληρωτής: Παναγιώτης Χαμάκος του Νικολάου, Σύμβουλος της Επικρατείας).

5) Θόδωρος Μητράκος, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας (αναπληρωτής: Γιώργος Πάσχας).

6) Άννα Ζαΐρη του Ιωάννη, Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης (αναπληρωτής: Ιωάννης Αγγελής, Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναπληρωτής της Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης).

7) Ανδρέας Ποττάκης, Συνήγορος του Πολίτη (αναπληρωτής: Γιώργος Μόσχος, αναπληρωτής του Συνηγόρου του Πολίτη).

8) Σπύρος Λάππας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (αναπληρωτής: Αντώνης Μπαλωμενάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ).

9) Κώστας Τσιάρας, βουλευτής ΝΔ (αναπληρωτής: Νίκος Παναγιωτόπουλος, βουλευτής ΝΔ)

Πηγή: newsit.gr / hellenicparliament.gr

One thought on “Ποιοι συγκροτούν την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής! Η νέα σύνθεση (9/11/2017)

Leave a Reply

Top