Είστε εδώ

Πήγε σαν τον … “κλέφτη” και τον έβγαλαν στην αναφορά! “Εργαζόμενοι νοσοκομείου «Αττικόν»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε να κάνει πέντε λεπτά δηλώσεις και να διαφημίσει την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ”

Σκληρή ανακοίνωση για την επίσκεψη-«αστραπή» του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νοσοκομείο «Αττικόν», μόνο και μόνο για να φωτογραφηθεί και να κάνει δηλώσεις στις κάμερες, εξέδωσε το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου.

«Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ήρθε για μια ακόμη φορά σαν τον κλέφτη (για 8 λεπτά!) στο Αττικό νοσοκομείο.  Τόση εμπιστοσύνη έχει στην πολιτική του στην υγεία, τόσο μεγάλο έργο έχει προσφέρει σε ασθενείς και υγειονομικούς που πήγε μυστικά στα χαλάσματα και το εργοτάξιο των ΤΕΠ, έκανε για πέντε λεπτά δηλώσεις και έβγαλε κάποιες φωτογραφίες» τονίζει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει το σωματείο, την επίσκεψη αυτή δεν την έμαθε ποτέ κανείς από τους φύλακες που θα απολύσει σε ένα μήνα, κανείς από τους νοσηλευτές που κάνουν διπλοβάρδιες για 40 ασθενείς, κανείς υγειονομικός που έχει ξεχάσει τι θα πει ωράριο και βλέπει το μισθό του να εξατμίζεται στα μισά του μήνα, αλλά και κανείς ασθενής, ούτε αυτοί οι 30 που εκείνη την ώρα νοσηλεύοντας σε ράντζα στους διαδρόμους.

«Την έμαθαν μόνο λίγοι και εκλεκτοί στους οποίους μίλησε για την Ευρωπαϊκή Ένωση, “τα καλά” του Ταμείου Ανάκαμψης και το “νέο ΕΣΥ” που ετοιμάζουν όλοι παρέα» σημειώνει.

Το σωματείο εργαζομένων στο «Αττικόν» καταγγέλλει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για το ότι Ταμείο Ανάκαμψης δεν δίνει πόρους για να φτιαχτεί έστω και μία δημόσια δομή Υγείας, για να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, για να αυξηθούν οι καθηλωμένοι μισθοί των υγειονομικών, για να προσληφθεί προσωπικό. «Δίνει και παραδίνει όμως λεφτά για ενεργειακές αναβαθμίσεις, για προγράμματα ελαστικής απασχόλησης, για να παραδοθούν οι δομές Ψυχικής Υγείας σε ΜΚΟ και ιδιώτες και πιθανά για απογευματινά- επί πληρωμή- χειρουργεία. Κυρίως δίνει λεφτά με τη σέσουλα σε επιχειρηματικούς ομίλους, σε μεγαλοκατασκευαστές, στους μεγαλοεργολάβους και τους κλινικάρχες» τονίζει.

«Ξέχασε να πει πως το νέο ΕΣΥ που ετοιμάζουν προβλέπει αυτοχρηματοδοτούμενα νοσοκομεία- ΑΕ που θα πουλάνε υπηρεσίες στους ασθενείς-πελάτες, εξαντλημένους και ελαστικά εργαζόμενους υγειονομικούς, ιδιωτικοποίηση και κλείσιμο τμημάτων- νοσοκομείων και κλινικών» συνεχίζει ακόμη.

«Ο Μητσοτάκης με την πολιτική της κυβέρνησης του στην Υγεία και γενικά έχει αποφασίσει ο ίδιος να έρχεται και να φεύγει μιλώντας σε στημένες κυβερνητικές εκδηλώσεις. Δηλώνουμε καθαρά ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ και το υγειονομικό κίνημα δεν ανέχεται φιέστες από τους διαφημιστές των ιδιωτικοποιήσεων» υπογραμμίζει το σωματείο του «Αττικόν».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του σωματείου

«Το έχει καταλάβει και ο Μητσοτάκης ότι η πολιτική του είναι ανεπιθύμητη 

Ο πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης ήρθε για μια ακόμη φορά σαν τον κλέφτη (για 8 λεπτά!) στο Αττικό νοσοκομείο.  Τόση εμπιστοσύνη έχει στην πολιτική του στην υγεία, τόσο μεγάλο έργο έχει προσφέρει σε ασθενείς και υγειονομικούς που πήγε μυστικά στα χαλάσματα και το εργοτάξιο των ΤΕΠ, έκανε για πέντε λεπτά δηλώσεις και έβγαλε κάποιες φωτογραφίες. 

Την επίσκεψη του αυτή δεν την έμαθε ποτέ:

•    Κανείς φύλακας από αυτούς που θα απολύσει σε ένα μήνα
•    Κανείς νοσηλευτής από αυτούς που κάνουν διπλοβάρδιες για 40 ασθενείς
•    Κανείς υγειονομικός που έχει ξεχάσει τι θα πει ωράριο και βλέπει το μισθό του να εξατμίζεται στα μισά του μήνα
•    Κανείς ασθενής, ούτε αυτοί οι 30 που εκείνοι την ώρα νοσηλεύοντας σε ράντζα στους διαδρόμους

Την έμαθαν μόνο λίγοι και εκλεκτοί στους οποίους μίλησε για την Ευρωπαική Ένωση, “τα καλά” του Ταμείου Ανάκαμψης και το “νέο ΕΣΥ” που ετοιμάζουν όλοι παρέα. 

Ξέχασε να πει πως το Ταμείο Ανάκαμψης δε δίνει φράγκο για να φτιαχτεί έστω και μία δημόσια δομή Υγείας, για να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, για να αυξηθούν οι καθηλωμένοι μισθοί των υγειονομικών, για να προσληφθεί προσωπικό, για να ανοίξουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες. Δίνει και παραδίνει όμως λεφτά για ενεργειακές αναβαθμίσεις, για προγράμματα ελαστικής απασχόλησης, για να παραδοθούν οι δομές Ψυχικής Υγείας σε ΜΚΟ και ιδιώτες και πιθανά για απογευματινά- επί πληρωμή- χειρουργεία. Κυρίως δίνει λεφτά με τη σέσουλα σε επιχειρηματικούς ομίλους, σε μεγαλοκατασκευαστές, στους μεγαλοεργολάβους και τους κλινικάρχες.

Ξέχασε να πει πως το νέο ΕΣΥ που ετοιμάζουν προβλέπει αυτοχρηματοδοτούμενα νοσοκομεία- ΑΕ που θα πουλάνε υπηρεσίες στους ασθενείς-πελάτες, εξαντλημένους και ελαστικά εργαζόμενους υγειονομικούς, ιδιωτικοποίηση και κλείσιμο τμημάτων- νοσοκομείων και κλινικών.

Ο Μητσοτάκης με την πολιτική της κυβέρνησης του στην Υγεία και γενικά έχει αποφασίσει ο ίδιος να έρχεται και να φεύγει μιλώντας σε στημένες κυβερνητικές εκδηλώσεις. 

Δηλώνουμε καθαρά ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ και το υγειονομικό κίνημα δεν ανέχεται φιέστες από τους διαφημιστές των ιδιωτικοποιήσεων.

ΥΓ: Ο Μητσοτάκης επέλεξε να έρθει στο Αττικό στις 9 Μάη που η ΕΕ και τα κόμματα που εφαρμόζουν την ίδια πολιτική αυτή τη μέρα τη βαφτίζουν “μέρα της Ευρώπης”. Να τους θυμίσουμε πως η 9η Μάη είναι η μέρα της μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των λαών και  ότι λίγα μέτρα από το Αττικό νοσοκομείο βρίκεται το βαμμένο με το αίμα αγωνιστών Μπλοκ 15».

Μια σκέψη στο “Πήγε σαν τον … “κλέφτη” και τον έβγαλαν στην αναφορά! “Εργαζόμενοι νοσοκομείου «Αττικόν»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε να κάνει πέντε λεπτά δηλώσεις και να διαφημίσει την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ”

  1. αυτο το σαν τον κλεφτη τι το θελανε ;;;να μεγαλωση η προταση;;; μα ειναι και κλεφτης και απατεωνας η μεχρι τωρα πορεια του αυτο εχει δηξει οτι ειναι ενας κλεφτης και απατεωνας…….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *