Είστε εδώ
Home > FAQ news > Πέταξαν σαν τσουβάλι ασθενή με covid στο πεζοδρόμιο, έξω από το σπίτι του: Απίστευτη καταγγελία στην Αλεξανδρούπολη (ΗΧΗΤΙΚΑ)

Πέταξαν σαν τσουβάλι ασθενή με covid στο πεζοδρόμιο, έξω από το σπίτι του: Απίστευτη καταγγελία στην Αλεξανδρούπολη (ΗΧΗΤΙΚΑ)

Ένα απίστευτο περιστατικό που προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και έχει φόντο τους ιδιώτες εργολάβους που έβαλε η κυβέρνηση στο ΕΣΥ κατήγγειλε ακροάτρια του ραδιοφωνικού σταθμού Status 94.2 στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα λοιπόν με την ίδια, ο σύζυγός της νοσηλευόταν στο ΠΓΝΑ με covid μέχρι και την Παρασκευή την ημέρα που κρίθηκε από τους θεράποντες ιατρούς ότι μπορεί να πάρει εξιτήριο και να συνεχίσει την θεραπεία του στο σπίτι.

Ο ασθενής επικοινώνησε με την γυναίκα του και της είπε να τον περιμένει έξω από το σπίτι τους προκειμένου να τον παραλάβει. Εδώ να σημειωθεί ότι και η σύζυγος του είναι θετική στον κορονοϊό.

Έτσι και έγινε, η γυναίκα βγήκε από το σπίτι και περίμενε να δει το ασθενοφόρο αλλά μάταια. Αντι να δει ασθενοφόρο, είδε ένα μαύρο φορτηγάκι με φιμέ τζάμια και τον 69χρονο σωριασμένο στο πεζοδρόμιο χωρίς να μπορεί να κουνήσει τα άκρα του λόγω της εξάντλησης που ένιωθε ενώ ο οδηγός παρακολουθούσε λίγα μέτρα πιο πέρα έξω από το όχημα.

Η κυρία αναγκάστηκε να μεταφέρει η ίδια τον σύζυγό της στις σκάλες της οικοδομής που διαμένουν, καθώς ο οδηγός του μαύρου οχήματος της ανέφερε πως είναι υπάλληλος εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων που υπέγραψε μια σύμβαση με το κράτος για μεταφορά ασθενών και δεν έχει έχει καμία οδηγία να αγγίζει ή ακόμη περισσότερο να βοηθά τον ασθενή κατά την επιβίβαση ή αποβίβαση.

Σε επικοινωνία με τον διοικητή του ΠΓΝΑ προκειμένου να δώσει κάποιες απαντήσεις για το συμβάν ο οποίος και δήλωσε ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του, αφού υπεύθυνο για τις διακομιδές των ασθενών είναι το ΕΚΑΒ.

Ακούστε το ηχητικό ΕΔΩ

Μετά από όλα όσα άκουσε από τον κ. Ρούφο, επικοινώνησε και με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ 9 Θράκης Χαρίλαο Λώτη ο οποίος δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, τι τηρήθηκε και τι όχι, στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Ακούστε το ηχητικό ΕΔΩ

Τέλος να σημειωθεί ότι δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που έχει καταγγελθεί στο συγκεκριμένο σταθμό.

Τί απαντά το ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης

Με επίσημη επιστολή προς τον STATUS, απαντά το ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης ύστερα από το περιστατικό με τον θετικό ασθενή covid, που μεταφέρθηκε με van εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης στο σπίτι του.

Ο ασθενής παρελήφθη από την επίσης θετική σύζυγό του, σωριασμένος και εξαντλημένος από τον ιό, στο πεζοδρόμιο του σπιτιού τους. Στην επιστολή του το ΕΚΑΒ, επιχειρεί να διευκρινίσει τις παραμέτρους, με βάση τις οποίες αποφασίζεται αν ένας ασθενής πρέπει να μεταφερθεί σπίτι του με ασθενοφόρο ή αν μπορεί να ενεργοποιηθεί η σύμβαση που υπέγραψε η Πολιτική Προστασία (ΓΓΠΠ), με εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων. Τονίζει ότι «ένα περιστατικό χαρακτηρίζεται προς ίαση (αποθεραπεία) και περιπατητικό ΜΟΝΟ κατόπιν της ιατρικής γνωμάτευσης του εκάστοτε Νοσοκομείου, από όπου λαμβάνει εξιτήριο για την οικία του. Ολόκληρη η επιστολή του ΕΚΑΒ έχει ως εξής:

“Σε συνέχεια της σημερινής αναφοράς σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σας σταθμού σχετικά με περιστατικό μεταφορά ασθενούς με Covid-19, κατόπιν εξιτηρίου από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με Van της ΓΓΠΠ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής: – Σε όλες τις υγειονομικές περιφέρειες τις χώρας, από το πρώτο κύμα του κορωνοϊού Covid-19, η ΓΓΠΠ διαθέτει ιδιωτικά Van για τη μεταφορά ύποπτων ή θετικών ασυμπτωματικών περιπατητικών κρουσμάτων Covid-19 τουριστών προς τα κατά τόπους Νοσοκομεία (για ιατρική εκτίμηση) ή προς τα κατά τόπους ξενοδοχεία καραντίνας (για τη προβλεπόμενη παραμονή τους εκεί). – Παράλληλα, για να μην παρακωλύεται η αμιγώς επιχειρησιακή δράση των δυνάμενων του ΕΚΑΒ από τα πραγματικά επείγοντα περιστατικά, τα συγκεκριμένα Van διατίθενται και για την πραγματοποίηση των εξιτηρίων από τα νοσοκομεία ΜΟΝΟ των περιπατητικών ασθενών Covid -19 που ΔΕΝ ΧΡΗΖΟΥΝ δηλαδή περαιτέρω ιατρικής περίθαλψης ή βοήθειας (περιστατικά προς ίαση και αποθεραπεία στην οικία τους). Ένα περιστατικό χαρακτηρίζεται προς ίαση (αποθεραπεία) και περιπατητικό ΜΟΝΟ κατόπιν της ιατρικής γνωμάτευσης του εκάστοτε Νοσοκομείου (από όπου και λαμβάνει εξιτήριο για την οικία του). Ο συντονισμός των μεταφορών των Van, σε πανελλαδικό επίπεδο, γίνεται αποκλειστικά από την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ στη Κεντρική Υπηρεσία της Αθήνας σε συνεργασία με το αντίστοιχο Επιχειρησιακό Κέντρο της ΓΓΠΠ και πάντα κατόπιν της συνεννόησης με το εκάστοτε Παράρτημα του ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να έχει διασφαλιστεί ότι ο μεταφερόμενος ασθενής δεν χρήζει διακομιδής από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ (επανέλεγχος της ιατρικής γνωμάτευσης του Νοσοκομείου σχετικά με τη κατάσταση του ασθενούς που λαμβάνει εξιτήριο). Επίσης οι οδηγοί των Van της ΓΓΠΠ που συντονίζει η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΕΚΑΒ, ακολουθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι κανόνες πρόληψης και προστασίας του ΕΟΔΥ, έναντι του κορωνοϊού Sars-Cov-2. Όλοι οι οδηγοί, βάσει του κανονισμού, φέρουν συγκεκριμένα Μέτρα Προστασίας (ΜΑΠ) ενώ το Van είναι ειδικά διαμορφωμένο για τη μεταφορά ύποπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19. Με το πέρας δε της κάθε μεταφοράς κάποιου ύποπτου ή επιβεβαιωμένου περιστατικού Covid-19 στο όχημα πραγματοποιείται συγκεκριμένη διαδικασία απολύμανσης των χώρων του. Κατόπιν αυτών, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για την υπηρεσία μας, να μας δοθούν επισήμως περισσότερα στοιχεία της καταγγελίας της συνοδού του ασθενούς, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διερευνήσουμε το συμβάν.” ΟΜΆΔΑ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ ΚΡΊΣΕΩΝ – ΕΘΝΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ ΆΜΕΣΗΣ ΒΟΉΘΕΙΑΣ – Ο.ΔΙ.Κ.-Ε.Κ.Α.Β. ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΥΠΗΡΕΣΊΑ Ε.Κ.Α.Β. TΈΡΜΑ ΟΔΟΎ ΥΓΕΊΑΣ, 11527, ΑΘΉΝΑ

Με πληροφορίες από statusradio.gr

Leave a Reply

two × three =

Top