Είστε εδώ

Περίεργα πράγματα με τα exit polls! Ανυπόστατες διαρροές, ενώ η συμμετοχή στην έρευνα είναι μονον 25% !

Πολλά ερωτήματα προκαλεί η έντονη φημολογία – κατα πολλούς από φιλοκυβερνητικά κέντρα – που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με τα exit polls. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μόνο ένας στους τέσσερις πολίτες απαντούσε το πρωί της Κυριακής. Διαφορετικές γνώμες εκφράστηκαν, το μεσημέρι, κατά τη σύσκεψη των δημοσκοπικών εταιρειών, ενόψει του Exit Poll. Στο τραπέζι έπεσαν διαφορετικές γνώμες για το αν πρέπει, τελικά, να δοθεί στη δημοσιότητα το αποτέλεσμα, με τουλάχιστον 3 εκπροσώπους να υποστηρίζουν ότι αυτό θα είναι μακριά από το επίσημο τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Η άλλη πλευρά υποστήριξε ότι παρά τις αρνήσεις των ψηφοφόρων να συμμετάσχουν στη διαδικασία του Exit Poll, το αποτέλεσμα θα είναι αξιόπιστό σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. Η άποψη αυτή ήταν αυτή που τελικά πέρασε και έτσι θα δούμε κανονικά το Exit Poll.

Την ίδια ώρα, αναπτύχθηκαν έντονες διαρροές που προεξοφλούσαν εν πολλοίς την έκβαση της ψηφοφορίας, πιθανότατα με στόχο να δημιουργήσουν εντυπώσεις, μειώνοντας την προσέλευση των πολιτών στις κάλπες.

Είναι φανερό ότι εάν συμμετείχε μόνο το 25% στα exit polls των πολιτών που έβγαινε από τα εκλογικά κέντρα, η εικόνα δεν θα αποτύπωνε επαρκώς την πραγματικότητα. Τελικά, οι δημοσκοπικές εταιρείες σταμάτησαν να παίρνουν δείγμα, ενώ οι διαρροές που αναπτύχθηκαν τεχνηέντως για την εξέλιξη της ψηφοφορίας, γεννούν ακόμη περισσότερα ερωτήματα

Υπογραμμίζεται ότι εάν δεν βγει συνολικό exit polls μετά το κλείσιμο της κάλπης (7 το απόγευμα) , θα είναι κάτι πρωτοφανές στα χρονικά των εκλογικών αναμετρήσεων της μεταπολίτευσης.

Με πληροφορίς από documentonews.gr / ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *