Είστε εδώ
Home > FAQ news > Πέρασε δυο φορές από την Αθήνα ο ακροδεξιός μακελάρης του Κράιστσερτς και έμεινε 15 ημέρες – Ερωτήματα από την παραμονή του Τάραντ στην Ελλάδα, τις επαφες του εδώ και τις λέξεις «Turkofagos» και «Lepanto» (Ναύπακτος) που είχε γράψει στο όπλο του!

Πέρασε δυο φορές από την Αθήνα ο ακροδεξιός μακελάρης του Κράιστσερτς και έμεινε 15 ημέρες – Ερωτήματα από την παραμονή του Τάραντ στην Ελλάδα, τις επαφες του εδώ και τις λέξεις «Turkofagos» και «Lepanto» (Ναύπακτος) που είχε γράψει στο όπλο του!

Και από την Ελλάδα είχε περάσει ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας, όπως αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ. Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, ο Τάραντ είχε περάσει στις αρχές του 2016 με πτήση τράνσιτ από Κάιρο προς Βουκουρέστι και έμεινε λίγες ώρες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η δεύτερη φορά, ήταν τον Μάρτιο του 2016, όπου έκατσε στη χώρα μας 10 με 15 ημέρες.

Οι λέξεις «Turkofagos» και «Lepanto» (Ναύπακτος) που είχε γραμμένες στο όπλο με το οποίο σκόρπισε το θάνατο την Παρασκευή σε τζαμί στην πόλη Κράισττσέρτς στη Ν. Ζηλανδία, έχουν κινητοποιήσει τις αρχές. Επιπλέον, η Interpol έχει στείλει σήμα στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με το προφίλ του μακελάρη.

Οι ελληνικές αρχές διερευνούν πλέον μια σειρά από ερωτήματα που προκύπτουν από τις δύο στάσεις του δράση της επίθεσης στη χώρα μας: Που διέμεινε ο Τάραντ κατά το δεύτερο ταξίδι του; Ποια σημεία επισκέφτηκε; Ποιους συνάντησε; Πώς προέκυψαν οι λέξεις «Turkofagos» και «Lepanto», που είχε γραμμένες στο όπλο του; Ήρθε σε επαφή με ομοϊδεάτες του; Που διέμεινε; Διατηρούσε επαφές με άτομα στη χώρα μας;

Μέχρι στιγμής, έχει γίνει γνωστό πως Μπρέντον Τάραντ φέρεται να επισκέφθηκε πριν λίγο καιρό τη Βουλγαρία, πριν επιστρέψει στην πατρίδα του και από εκεί μεταβεί στη Νέα Ζηλανδία, υλοποιώντας το σχέδιο ότου.

Ο Αυστραλός μακελάρης έφτασε στο αεροδρόμιο της Σόφιας στις 9 Νοεμβρίου, με πτήση από το Ντουμπάι. Την επόμενη μέρα, στις 10 Νοεμβρίου, νοίκιασε αυτοκίνητο, προκειμένου να ταξιδέψει σε ιστορικές τοποθεσίες της Βουλγαρίας. Ο Τάραντ φέρεται να σταμάτησε στις πόλεις Ντριάνοβο, Πλέβεν, Βελίκο Τάρνοβο, Μπλαγκόεβγκραντ, Πλόβντιβ, Ασένοβγκαρντ, Μπάσκοβο, Κάζανλακ και Μπάνσκο.

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο εισαγγελέα, ο Αυστραλός προτιμούσε να διαμένει σε ξενώνες και μικρά καταλύματα και όχι σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. «Δεν έχει διευκρινιστεί αν ήταν μόνος. Η έρευνα σε αυτό το σημείο συνεχίζεται», δήλωσε ο Sotir Tsatsarov.

Στις 15 Νοεμβρίου, ο Αυστραλός -μετέπειτα- μακελάρης, αναχώρησε με πτήση των ρουμανικών γραμμών για το Βουκουρέστι, όπου επίσης νοίκιασε αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε προς την Ουγγαρία. «Συλλέγουμε στοιχεία από πιστωτικές κάρτες και μαρτυρίες, ώστε να αποσαφηνιστεί η ακριβής διαδρομή του», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Βουλγαρίας, τονίζοντας ότι ελέγχονται όλες οι πιθανές επαφές που μπορεί να είχε.

Ο Μπρέντον Τάραντ είχε επισκεφθεί τα Βαλκάνια και το 2016 και συγκεκριμένα την περίοδο 28 με 30 Δεκεμβρίου της χρονιάς εκείνης, πραγματοποιώντας ταξίδι στη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Κροατία. Το 2016, ταξίδευε κυρίως με λεωφορείο.

«Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ενδείξεις για οποιαδήποτε τρομοκρατική δραστηριότητα ή δεσμούς στην επικράτειά μας. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι τόσο το 2016 όσο και το 2018, επισκέφθηκε κατά κύριο λόγο μνημεία που σχετίζονται με την ιστορία των μαχών μεταξύ του οθωμανικού στρατού και των χριστιανών», τόνισε ο Τσατσαρόφ.

«Ένα από τα καθήκοντα του εισαγγελέα είναι να διαπιστώσει εάν έχει – ο Τάραντ- επαφές με Βούλγαρους πολίτες και αν υπάρχουν άτομα που τον συνόδευσαν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μλάντεν Μαρίνοφ.

Στην έρευνα των βουλγαρικών αρχών συνδράμουν οι υπηρεσίες των ΗΠΑ, της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου.

Πηγή: newpost.gr

Leave a Reply

two + nine =

Top